Jubileumfeest Kruislandse supermarkt goed en massaal gevierd

KRUISLAND – COOP Compact Schrauwen in Kruisland vierde gisteren het 20-jarig bestaan met een groot barbecuefeest voor alle klanten die daarvoor bij de boodschappen een gratis kaartje hadden kunnen sparen. Een succesvolle actie, want het jubileumfeest, gehouden op het parkeerterrein van de supermarkt, werd door een kleine 500 trouwe klanten bezocht.

Zij genoten van de hapjes, de drankjes en boven alles van elkaars gezelschap. Ook harmonie St. Caecilia gaf acte de présence, daarnaast zorgde dj Lars de Groen voor de muzikale omlijsting van de gezellige happening, waarbij het personeel de eigenaren Kees en Bertha Schrauwen ook nog een aubade brachten én een mooi cadeau overhandigden.

Het echtpaar Schrauwen nam de supermarkt twintig jaar geleden over van de familie De Jongh. Waar het bestaansrecht van dergelijke winkels in vergelijkbare, kleine(re) kernen zwaar onder druk is komen te staan en veel zaken noodgedwongen zijn verdwenen, slaagden Kees en Bertha Schrauwen er juist in om uit te breiden, wat veel zegt over hun ondernemerschap en de manier waarop zij met hun klanten omgaan. Dat laatste bleek ook gisteravond wel.

Foto's Rob Rijshouwer