Jubileumconcert Jong Volharding in uitverkochte zaal ’t Podium

STEENBERGEN – Het 25-jarig bestaan van Jong Volharding werd op unieke wijze vormgegeven. Een culinaire avond, met lekkere hapjes en uiteraard muziek. De muziek verzorgd door de leden, de hapjes door ‘Mannen met Pannen’, de kookclub van de KBO.

Culifair, een combinatie van geld inzamelen en lekkere hapjes.

Meestal wordt een jubileum gevierd met een gezellige avond voor leden en oud-leden. Jong Volharding pakt het net even anders aan. Uiteraard met een concert, het is tenslotte een muziekvereniging, maar dan wel op geheel eigen wijze ingevuld. Het reünie concert werd een avond vol muziek en lekkere hapjes. Tijdens ieder concertstuk werden hapjes, gemaakt door ‘Mannen met Pannen’ geserveerd. De entree, slechts 10 euro, kwam niet geheel ten goede aan de vereniging. Een groot deel van de opbrengst ging naar het goede doel.

Unicef

De leden hebben als goede doel voor Unicef gekozen. En dan speciaal voor inentingen van kinderen tegen Polio. Deze ziekte komt in Nederland gelukkig nog maar zelden voor. In oorlogsgebieden daarentegen veel vaker. “Voor het entreebedrag kunnen 30 kinderen ingeënt worden. Daarom zijn we uitgeweken naar het Podium. Hier kunnen we zelf de drank verkopen en dat levert toch weer extra geld voor Unicef op”, legt Antoinette Claerhoudt uit. Zij is een van de drijvende krachten achter de organisatie van Culifair. Zelf ziet ze dit niet zo. “We werken met een groot team samen en iedereen zet zich voor 100 procent in. Neem nou Caio, hij wilde tijdens het concert het publiek actief betrekken bij een nummer. Als hij dat zegt, weten we dat het goed komt.” En het kwam goed. Onder het publiek werden zogenaamde schudeitjes uitgedeeld. Caio deed een ritme voor en het publiek deed het na. Het ritme werd steeds langer en het orkest viel in. Iedereen genoot ervan.

Het was volle bak in ‘t Podium.

Al tijdens de avond werd duidelijk dat Culifair een enorm succes was. De zaal was uitverkocht en de bezoekers genoten van de muziek en de gezellige sfeer. Het orkest, voor de gelegenheid een combinatie van leden en reünisten, maakte er een mooie show van. Na afloop werd er nog lang nagepraat. De opbrengst voor Unicef is nog niet bekend. Deze wordt in de loop van de komende week verwacht.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl