Jubileumboek 750 jaar Steenbergen geland bij boekhandel Vermeulen

STEENBERGEN – Het was een gewichtige landing, letterlijk ook, want het jubileumboek ‘750 jaar Steenbergen | 25 jaar één gemeente’ weegt maar liefst 4,6 kilo en telt 750 pagina’s.  Het boek, waaraan zo’n 150 inwoners van de gemeente Steenbergen een bijdrage hebben geleverd, is voor het grootste gedeelte geschreven door Willem Jongeneelen (interviews) en Frans van Eekelen (historie). Ook Desi Dingemans-de Wit, John Nijssen en Dasja Abresch schreven artikelen en Mark Koenraadt verzamelde al het fotowerk. Hij putte onder meer uit de archieven van Ad van de Par, Steenbergse Courant, De Steenen Kamer en tal van particulieren.

Het boek is volgens uitgever Verkamman gedrukt in een oplage van 2000 stuks. De uitgever verwacht dat alle exemplaren hun weg vinden naar inwoners van de gemeente Steenbergen. Volgens Verkamman – van Kick uitgevers – waren er al zo’n 400 exemplaren bij voorintekening gereserveerd. De prijs van het boek is 79 euro.

Flink en zwaar boekwerk

Eind deze middag kwamen al diverse belangstellenden hun boek afhalen bij boekhandel Vermeulen in de Kaaistraat. Marco Vermeulen waarschuwt dat de afhalers er goed aan doen om een flinke boodschappentas mee te brengen want het is een flinke pil om te dragen. Overigens is het boek beslist een aanschaf waard. Het is fraai vormgegeven en zit boordevol wetenswaardigheden over het Steenbergen van nu en vroeger, inclusief alle kernen. Gemeente Steenbergen heeft de uitgave financieel ondersteund vanwege het 750 jarig jubileum en een kwart eeuw één gemeente met de kernen Steenbergen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Kruisland, Welberg en De Heen.

Afhaaltijden

De openingstijden voor het afhalen van het boekwerk bij Boekhandel Vermeulen aan de Kaaistraat 17 zijn maandag van 13:00 tot 17:00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 8:30 tot 17:00 uur. Tijdens de kerstdagen is de boekhandel ook voor afhalen gesloten.