Jubileum ’t Wor Niks groots gevierd

STRIENESTAD – Het was afgelopen weekend weer zwaar bal in de Strienestad. Dat begon al op de vrijdagavond met het Effe d’r Neffe ‘Wat wil je later worden als je groter band’-bal.  Zaterdagavond ging de leut verder tijdens de vijfde editie van het ‘Kom Dweil Meej Mijn Deur Strienestad’-festival van de dweilbands Driekwartjes en ‘t Worniks.

Speciale aandacht was er voor ’t Worniks die met het ‘Swareej Jubeleej 2.2’ haar 22ste verjaardag vierde bij D’n Overkant. Het was een verjaardag met vele gasten en het karakter van een reünie want van de vijftig oud-leden waren er velen die herinneringen op kwamen halen. Zij werden daarbij geholpen door tientallen foto’s aan de wand die de hoogtepunten en een enkel dieptepunt van ’t Worniks in beeld brachten.

Koninklijk

Gedurende de avond werden de jubilerende muzikanten getrakteerd op tal van optredens van collegiale dweilbands uit stad en ommelanden. De band draagt al jaren het predikaat ‘koninklijk’ aangezien een van de leden-van-het-eerste-uur, Dennis Vermeulen, oftewel Prins Strienius V himself is. Ook Deftige Flodder Coen Embregts is er al van het begin af aan bij, al moeten beiden zich tijdens de carnaval meestal verontschuldigen vanwege andere verplichtingen.

CD

Het Swareej Jubeleej 2.2 was overigens niet de eerste activiteit van de dweilband in haar jubileumjaar. Eerder hield zij al een groots opgezette CD-opname, uiteraard ook in stamcafé D’n Overkant. Het product van dit muzikale vakmanschap zal een dezer dagen de carnavalsmarkt bestormen.

Paashaas

Hoewel de meest aandacht tijdens deze editie van het ‘Kom Dweil Meej Mijn Deur Strienestad’- Festival uiteraard uitging naar de jubilerende band, was ook het ‘Paosbal’ van De Driekwartjes in het bijna naast gelegen Hoofdkantoor weer een groot succes. Mogelijk dat dit mede te danken is aan grote chocolade paashaas die alle bands na afloop van hun optreden als bedankje kregen. 

Het laatste Strienestadse bal alvorens de echte carnaval van start gaat, staat aanstaande zaterdag op het programma. Dan houden de Primurkus vanaf 20.00 uur hun ‘Gouwe Ouwe Or(kest)’-bal bij De Keuning.