Jubilerende huwelijksparen plezierig gefêteerd met feestmiddag

STEENBERGEN – Een dertig tal huwelijksparen die het predicaat Diamant, Briljant en zelfs Platina mogen dragen zijn door de gemeente Steenbergen verrast met een feestelijke middag in de Evenementenzaal van het Cromwiel. Zij kregen een bijzonder programma voorgeschoteld, ontvingen de persoonlijke felicitaties van burgemeester Ruud van den Belt en keerden huiswaarts met een plezierig gevoel, een bijzonder kleinood en een bos bloemen. De middag was georganiseerd omdat de jubilarissen in de coronatijd niet persoonlijk bezocht konden worden.

“Welkom, wat ontzettend fijn dat we elkaar hier vandaag – eindelijk – kunnen ontmoeten. Jammer genoeg was het de afgelopen anderhalf jaar niet mogelijk om u thuis te bezoeken en u daar persoonlijk te feliciteren met uw huwelijksjubileum. Dus dat doe ik dan graag nu eerst. Diamant, briljant en platina, zo heet dat als je 60, 65 of zelfs 70 jaar bent getrouwd”, zo begon de burgemeester zijn welkomstwoord en hij ging even terug in de tijd en memoreerde wat unieke momenten in de wereldgeschiedenis uit die afgelopen jaren. Waaronder de eerste televisie-uitzending, de eerste mens in de ruimte en de prestaties van The Beatles, Elvis Presley en Anton Geesink.
“Jullie weten dat allemaal veel beter dan ik, ik moest 60 jaar geleden nog geboren worden en ben nog maar 31 jaar getrouwd”, aldus de burgemeester die de hoop uitsprak dat de jubilarissen in hun jaren ook veel persoonlijke hoogtepunten hebben gekend. Hij wist van sommigen dat ze na het bereiken van hun huwelijksjubileum afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde echtgenoot of echtgenote. Wie dan toch de moed had opgebracht om deze middag aanwezig te zijn kreeg daarvoor lof, met zeker ook alle begrip voor wie er niet bij kon zijn.

Geschiedenis van de kernen


De burgemeester verklapte zijn gehoor dat ze deze middag wat over de historie van hun betreffende kern verteld zouden krijgen. Maar voor dat dit gebeurde zette het duo ‘De Buren’ uit volle borst het ‘Lang zullen ze leven in’.
De jubilarissen luisterden vervolgens vol aandacht naar de lezing van Frans van Eekelen, die in twee delen wat uit de geschiedenis van de diverse kernen. Droevige en trieste zaken, maar vervolgens ook plezierige en leuke gebeurtenissen.
Het Duo ‘De Buren’ zorgde voor muzikaal vermaak, Bram Gladdines was te zien en te horen in een clip met ‘Marina’, tonprater D’n Teun kreeg de lachers op zijn hand en dat deden ook d’Ouwe Stukke in de vorm van het nepechtpaar De Bok.

Al bij al een plezierige, leerzame en amusante middag die bij de betrokkenen goed in de smaak viel.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel