Jubilerend VDS krijgt wielrenner Niki Terpstra over de vloer

STEENBERGEN – Een meet & greet met de Nederlandse topwielrenner Niki Terpstra was de spreekwoordelijke kers op de taart bij de viering van het 10-jarig bestaan van VDS Vloeren dat vandaag werd gevierd. De coureur nam alle tijd om met de gasten op de foto te gaan en liet zich ook uitgebreid bevragen over zijn succesvolle carrière. Samen met de eigenaren Patrick van der Smissen en Marina Plasmans van de jubilerende zaak, reikte hij bovendien een cheque van 1500 euro uit aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar Marina ook nog een leidinggevende functie bekleedt.

Vandaar het goede doel, waarvoor de bezoekers van het jubileumfeest ook nog geld konden doneren en dat deden zij met plezier. En Niki Terpstra – tweevoudig Nederlands kampioen op de weg en wereldkampioen ploegentijdrit – nam uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan. Ook gaf hij een interview, dat werd afgenomen door Jack Goossens, die zich ontpopte als een heuse Jack van Gelder.

,,Over gisteravond gaan we het niet hebben,’’ stipte hij desalniettemin het feit aan dat Terpstra niet tot vaderlands wielrenner van het jaar was gekozen, ondanks zijn fantastische prestaties van het afgelopen seizoen, met o.a. winst in de klassieker Parijs-Roubaix, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Qatar, maar ook de Zesdaagsen van Rotterdam en Amsterdam, op de baan dus.

Patrick en Marina waren dus met recht hartstikke trots op de komst van de sportman, die uitkomt voor de ploeg van Omega Pharma / Quick-Step. Laatstgenoemde sponsor is specialist in laminaat- en parketvloeren, waarvan VDS Vloeren binnenkort Royal-dealer wordt, zo vertelde ‘countrymanager’ Berry Veldmans in een toespraak over de goede relatie met het 10-jarige Steenbergse bedrijf en de nieuwste producten van Quick-Step, zoals een makkelijk te onderhouden laminaatvloer die niet van hout te onderscheiden is.

,,Quick-Step en VDS Vloeren hebben hetzelfde dna,’’ stelde hij. ,,Vernieuwend en altijd bereid om net dat stapje extra te doen voor onze klanten.’’ ,,Op die manier hebben wij de crisis ook overwonnen en nu bovendien de A4 geopend is, staat niets ons in de weg om overal vloeren te gaan leggen, bij zowel bedrijven als particulieren,’’ aldus Marina, mede namens Patrick, die met name hun familie nadrukkelijk bedankte voor alle steun en medewerking in de afgelopen tien jaar.