Jubilerend Besters Opticiëns: “Je kunt met kwaliteit wel degelijk het verschil maken”

DINTELOORD – Op 7 juli 2017 is Besters Opticiëns op de kop af tien jaar in Dinteloord gevestigd. Eigenaar Maarten-Jan Besters (39) wil daar beslist nog graag minimaal tien jaar aan plakken. “Er is bij onze klanten behoefte aan kwaliteit en optimale service. Daarmee kun je het verschil ten opzichte van alle concurrerende ketens zeker maken. Wat mij betreft op naar de twintig dus”.

De in Bergen op Zoom geboren Maarten-Jan Besters startte zijn carrière bij Hans Anders. Hij constateerde daar naar zijn zeggen hoe hij het niet wilde. “In 2003 kwam ik in dienst bij Optiek Van Wely in Roosendaal. Ik wilde echter graag zelfstandig functioneren en kwam terecht bij Govaert Optiek, met zaken in Wouw en Hoogerheide. Hier had ik direct een fantastische klik en ik kreeg er ook de ruimte. Misschien wel teveel, want ik draaide in Wouw geheel zelfstandig. Dat beviel zo goed dat ik bedacht dat ik dan net zo goed voor mezelf kon beginnen”, vertelt Besters met een glimlach. “Mijn werkgever wilde echter niet verkopen. Ik ging zoeken en zo kwam Dinteloord in beeld. Dat leek me een leuk plaatsje met een opvallend groot en prettig winkelbestand. Hier aan het Raadhuisplein 9 stond een pand leeg dat me heel geschikt leek”.

“Dinteloord heeft dik 5700 inwoners, maar ook een verzorgingsgebied dat loopt tot Willemstad, Heijningen, Stampersgat en ook de kern Steenbergen. Dat is meer dan het dubbele aan huishoudens. Door mijn advertenties in Steenbergse Courant trek ik klanten uit heel de gemeente Steenbergen”.

Zuinig op hun ogen

“Of ik kan opboksen tegen al die ketenaanbieders die continu stunten met hun prijzen en aanbiedingen? Zeker wel. Allereerst kiezen mijn klanten voor kwaliteit en service. Zij vinden het belangrijk dat ze echt een goede oogmeting krijgen en daardoor de juiste glazen. Tenslotte zijn ze zuinig op hun ogen. Daarnaast blijken ook die stuntprijzen en aanbiedingen vaak lokkertjes. Uiteindelijk betalen ze veelal dezelfde prijs als bij mij. Helemaal nu ik speciale afspraken met mijn leveranciers heb kunnen maken. Vandaar de 50% korting die ik kan aanbieden. Maar los van die prijs, klanten willen bijzonder goed geholpen worden en vinden het ook prettig dat je ze kent en weet wat ze willen”.

‘Ben hier op mijn plek’

Op de vraag wat zijn specifieke kwaliteiten zijn heeft Maart-Jan Besters een duidelijk antwoord. “Ik ben rustig, geduldig en kan goed luisteren naar mijn klanten. Daarbij ben ik gek op mijn vak, ik geniet ervan om de benodigde kwaliteit te leveren. En ik ben heel precies, een perfectionist. Ook kan ik goed beoordelen welke bril bij het gezicht van iemand past. Als iemand hier binnenloopt dan heb ik vaak al een idee”.

Werken in Dinteloord vindt Besters prettig. “Ik ben hier wel op mijn plek. En heb ook een grote groep vaste klanten. Fijne mensen, die ervan houden dat je jouw werk gewoon goed en betrouwbaar doet”.