Jubilarissen en kampioenen bij ’t Loze vissertje

STEENBERGEN – Tijdens het jaarlijkse buffet van visvereniging ’t Loze vissertje werden de kampioenen van de viswedstrijden én een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Met een heerlijk buffet bij zaal de Joosse werd het visseizoen afgesloten.

Met een “Hartelijk welkom allemaal” opende Ad van Elzakker zaterdagavond de feestelijke afsluiting van het visseizoen. “Het is weer eens wat anders dan bijpraten aan de waterkant.” lachte hij. Om de vissers niet langer in spanning te houden ging hij meteen over tot het bekendmaken van de kampioenen. Het hele seizoen gaan de sportvissers van ’t Loze vissertje met elkaar de strijd aan. Wie vangt het meest én wie vangt de grootste vis. De strijd is vaak tot het laatst spannend. Zo ook dit jaar. Er zijn twee categorieën, zoetwater én zoutwater vissen. Bij de categorie zoet ging de beker naar Niek Veraart. Hij had niet alleen de meeste vis gevangen, ook de prijs voor grootste vis ging naar hem. Dat is op zich al bijzonder, maar het toeval wil dat beide prijzen ook bij zoutwater naar één en dezelfde persoon gingen. Albert Krugten was de gelukkige winnaar.

Maar liefst drie jubilarissen

Naast de kampioenen werden ook de jubilarissen geëerd. Janus Vermeer, het oudste lid, zit maar liefst 60 jaar bij de vereniging. Hij kon helaas niet aanwezig zijn. Maar Michel Baartmans en Bert van Eekelen, beiden vierden zij hun 40-jarig jubileum namen vol trots hun aandenken in ontvangst. De vereniging groeit nog steeds. “Natuurlijk zien we niet alle leden tijdens het wedstrijdseizoen” vertelt de voorzitter. “Een aantal liefhebbers van de sport zijn alleen lid omdat ze via de vereniging hun vergunning krijgen. Maar de sport verbroedert, wat is er nou mooier dan met je hengel, in de natuur, aan het water te zitten. Dan maakt het niet wie je bent.”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl