José Szrama, LinFina Lingerie: “Dat de klanten zo positief zijn, daar voel ik me door gesterkt”

STEENBERGEN – Het was beslist een grote zorg. Na een goede start in januari, februari en de eerste twee weken van maart stortte de verkoop in. “Blijf thuis, zo was het advies. En de klanten bleven thuis. Je zag niemand meer, de straten waren leeg. Ook nu nog is er bij heel wat mensen angst, maar meer en meer komen de klanten weer. En er is belangstelling. Je merkt dat er een grote groep inwoners is die begaan is met het stadshart. Dat stimuleert. De klanten willen graag dat de winkels in Steenbergen blijven”.

José Szrama van LinFina Lingerie in de Grote Kerkstraat blijft optimistisch. Ze heeft geen gemakkelijke tijd doorgemaakt nadat de klanten wegbleven. “Er was duidelijk ook angst bij de mensen. Ze werden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en dat deden ze ook. De straten en de winkels bleven leeg. Toch hadden gelukkig sommige branches juist een goede tijd”.

Even de draad kwijt

“Tijdens en na de vorige financiële crisis wist je nog wat te doen en hoe je moest reageren. Actief blijven en proberen om de mensen weer naar de winkel zien te krijgen. Maar deze keer raakte ik even de draad kwijt. Ik richtte me op ‘personal shopping’ en hoopte het tij daarmee te keren. Maar de mensen bleven gewoon weg. Ze waren bang om naar de winkel te komen. Niet vreemd als je zag hoeveel mensen problemen kregen en moesten worden opgenomen op de IC afdelingen”.

Belangstelling en bezorgdheid

“Gelukkig werd de situatie eind april wat positiever en kwamen er andere geluiden van het RIVM. En langzaamaan kwamen er wat meer klanten. En wat ik heel lief vond: ze toonden belangstelling, waren bezorgd en staken je een hart onder de riem. En wij bedachten een leuke actie: verwentasjes met Moederdag. Nou daar is echt heel leuk op gereageerd. Dat was een succes. Het was ook goed om positief naar buiten te treden. Zo van: ‘We zijn er allemaal nog!’. Het enthousiasme van de klanten werkt stimulerend. “Als zij zo positief zijn, dan moet ik zeker niet bij de pakken gaan neerzitten”.

Tweede golf hopelijk vermijden

Voor de komende periode hoop ik dat alles weer aantrekt. Ik merk dat het in mei al beter gaat. Wel hoop ik dat iedereen voorzichtig blijft en zich aan de regels en adviezen houdt. We moeten een tweede coronagolf zien te vermijden. Maar winkelen met gepaste afstand en maatregelen kan gewoon. Dus klanten zijn zeker welkom. Zoals het nu gaat vind ik dat ze zeker aan me denken. Dat sterkt me”.

Door: Peter Vermeulen