Jongerenteam Samen in de Regio ging aan de slag voor NLdoet

STEENBERGEN – Samen in de Regio had de jongeren uit haar ‘Jongerenpanel’ bereid gevonden om zich tijdens het weekend van NLdoet – 27 en 28 mei – in te zetten voor deze actie. Naast een flinke verfklus in ‘De ZuidOost, de ontmoetingsplek van deze jongeren’ kwamen zij ook in actie in Steenbergen. Hier werd onder meer de omgeving rond het jeugdhonk opgeschoond.

Overigens kozen de jongeren zelf een nieuwe naam voor het ‘Jongerenpanel’. Dat klonk volgens hen was duf en ze noemen zich nu ‘Young Active Locals’. De bedoeling is om de groep jongeren uit de gemeenten Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom verder uit te breiden.

“We gaan de kracht van de creatieve ideeën van de jongeren voortaan koppelen aan de kennis van onze partners. Zo zorgen we voor een frisse blik op maatschappelijke thema’s. We maken de jongeren zichtbaar in ons netwerk en geven hen een stem”, vertelt directeur Anita Karremans van Samen in de Regio. Bij de evenementen van Samen in de Regio schuiven de jongeren aan in het gesprek met de partners. Daar brengen zij ook eigen thema’s en voorkeuren in.

Beelden bij dit artikel