Jonge wielrenner Tom Jansen mag opnieuw fietsen in Afrika

WELBERG – Nog een prik moet hij halen en dan mag hij zijn tassen gaan inpakken voor een lange trip naar Kameroen en Congo. Niet een alledaagse reis voor een 22-jarige, maar Welbergenaar Tom Jansen is inmiddels wel wat gewend. Afgelopen november mocht hij als veelbelovend talent meedoen aan de Tour du Faso, een belangrijke Afrikaanse etappewedstrijd in Burkina Faso. En hij heeft blijkbaar een goede indruk achtergelaten met zijn prestaties, want hij maakt opnieuw deel uit van het team van Global Cycling Holland dat aanstaande donderdag op het vliegtuig naar Kameroen vertrekt.

Zware omstandigheden

“Ik heb het net gehoord dat ik er definitief bijzit en ben erg blij. Mijn wielrenseizoen verloopt tot nu toe goed en ik pak deze uitdaging graag weer aan. In Burkina Faso bleek dat ik goed bestand bleek tegen de zware omstandigheden, dus ze wilden me weer graag in het team”, vertelt Tom.

Als eerste zal hij met zijn andere ploegmaten meedoen aan de ronde van Kameroen, een meerdaagse rittenkoers. Daarna is er een paar dagen rust waarna ze naar Congo afreizen voor de volgende wedstrijd. “Samen met een andere ploeggenoot doe ik ook aan die wedstrijd mee; er zullen dan wel vier nieuwe ploegmaten bijkomen. Alles bij elkaar ben ik een maand van huis.” Bepaald geen snoepreisje, als je weet dat er veel wielrenners ziek uit de wedstrijd stappen. Maar aangezien Tom Jansen de vorige keer ook de eindstreep heeft gehaald, heeft hij er alle vertrouwen in.

Foto’s: Tom Jansen tijdens de Tour du Faso, vorig jaar in Burkina Faso. Binnenkort mag hij Kameroen en Congo gaan ontdekken (foto eigendom Tom Jansen).

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl