Jonge Volhardingers vertonen hun kunsten tussen de schuifdeuren

STEENBERGEN – Een succesvol nieuw initiatief van Volharding: “There’s music in the house”. Eind gistermiddag lieten onder dit motto veel jonge leden van de Steenbergse muziekvereniging zich van hun beste kant horen in verschillende huizen aan de Blauwstraat en Wouwsestraat.

Ballonnen en openstaande deuren gaven de route aan voor het publiek van de ‘huiskamerconcerten’, die behalve in woningen ook plaatsvonden bij theaterschool Myra Ceti en dierenspeciaalzaak Wevo.

De deelnemende muzikanten zaten allemaal op een vaste stek, de toehoorders verplaatsten zich van het ene naar het andere adres. Vooral de klarinettisten, de band van basisschool Maria Regina en de slagwerkgroep onder leiding van Marco Brok mochten op veel belangstelling rekenen.

“There’s music in the house” is voortgevloeid uit het project Spelenderwijs, waarmee Volharding sinds vorig najaar tal van kinderen aan het muziek maken heeft gekregen en waardoor op de vijf basisscholen in Steenbergen, Welberg en De Heen ook schoolorkesten zijn ontstaan.