Jonge voetballers geven stichting Ankie vette cheque

DE HEEN – Eerder dit jaar vertrokken Collin Castenmiller uit De Heen, Thijmen Keijzer uit Steenbergen en Tijn Harmsen uit Dinteloord naar Spanje. Daar deden zij met hun team JO12 (inmiddels JO13) van RBC mee aan het ‘Mediterranean International Cup’-toernooi. De reis omvatte meer dan alleen de sportieve inspanning.

De jongens moesten met elkaar ook geld inzamelen voor het goede doel, wilden zij überhaupt af kunnen reizen naar de costa. Door statiegeldflessen in te zamelen, wafels te verkopen en allerlei sponsoren te zoeken, kweten zij zich vol overgave aan de die taak. Als goed doel kozen zij de Stichting Ankie waarvan vertegenwoordigster Shirley van Overveld onlangs werd verrast met het eindresultaat: een cheque van maar liefst duizend euro.

Het bedrag heeft al direct een mooie bestemming gekregen, namelijk een Sinterklaasfeest voor kinderen die in het ziekenhuis liggen omdat ze worden behandeld voor kanker. Het bestuur van RBC deed zelf ook nog een duit in  het zakje door honderd euro extra te doneren aan de stichting Ankie