Jonge Bikkels openden de 10 van Door Dik en Dun

STEENBERGEN – “Zet ‘m op bikkels”, zo riep wethouder Petra Lepolder vanochtend bij de start de deelnemers aan de Kidsrun van de Tien van Door Dik en Dun toe. De kinderen moesten hun run in de druilerige regen afleggen, maar lieten zich niet uit het veld slaan. De deelname viel wel een beetje tegen: slechts negen lopers aan de start in de Kaaistraat.

Het aantal lopers bij de senioren overtrof dit aantal gelukkig in ruime mate. Met zo’n 80 fanatiekelingen aan de start mocht de organisatie tevreden zijn. “De keuze om aan te sluiten bij het West-Brabant loopcircuit is een goede geweest. De hardlopers moeten voor dit circuit aan minimaal 7 wedstrijden deelnemen en sprokkelen in de periode april tot oktober hun punten bij elkaar. Voor de lopers met het hoogste aantal punten zijn leuke prijzen beschikbaar, dus dat stimuleert mee”, stelt Jan Heshof. Hij was de vorige edities van ‘De Tien’ ook een van de organisatoren. Aanvankelijk was dit met de Acht van Heshof – de eerste vier edities – vervolgens werd het de Tien van Heshof en na het sluiten van de sportshop werd ‘De Tien’ geadopteerd door het roparunteam Door Dik en Dun.

Verder uitgroeien?

Inmiddels is dus de zesde op rij gehouden. “Mijn hoop is dat naast Brasserie De Kaai ook de overige horeca van Steenbergen gaat aansluiten. Daardoor kan het evenement bruisender worden. In plaatsen als Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur zijn deze loopevents uitgegroeid tot echte happening. Dit moet in Steenbergen toch ook kunnen. We kunnen zaken aanpassen waardoor het voor de horeca ook interessanter wordt. Dat geldt overigens ook voor het retailplatform Steenbergen. Samen kunnen we deze plaats een aantrekkelijke run bezorgen”.

Nummers één Kidsrun

Zover is het helaas nog niet. Het enthousiasme bij de organisatoren is er vooralsnog niet minder om. Na de kidsrun werden de winnaars op het podium gevraagd. Alle deelnemende kinderen mochten een leuk prijsje grabbelen, de winnaars van de drie categorieën mochten het erepodium beklimmen.

De nummers één werden: bij de meisjes tot en met 8 jaar: Pien van de Zande. Bij de jongens in deze categorie nam Tim van Meer de eerste plaats in. Bij de 9 en 10 jarige ging de eindoverwinning naar Mathieu Verkouter.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl