Jong en Oud steekt koppen bij elkaar op burendag ’t Drievierde

STEENBERGEN – Het wordt inmiddels een traditie. Buurtvereniging ’t Drievierde neemt ook dit jaar deel aan de Burendag 2017. Dat gebeurt aanstaande zondag 24 september. Dan verzamelen de bewoners van Julianastraat, Emmastraat en Wilhelminastraat zich om 10:00 uur op de vaste ontmoetingsplek. Na een kopje koffie kunnen de aanwezigen genieten van een vogelshow met een Boeboek-uil, een Oehoe met een spanwijdte van anderhalve meter, een woestijnbuizerd en enkele kapgieren. Ook een Amerikaanse zeearend zal van de partij zijn.

Aansluitend aan de vogelshow wordt een lunch verzorgd. Het wordt niet alleen smikkelen geblazen, want een aantal wijkbewoners zal zich bezig houden met de opknap van de wijkbankjes. En de nieuw aan te leggen jeu-de-boule-baan wordt uitgezet. Tevens wordt de deelnemers gevraagd hoe ze denken over het nieuwe speeltoestel dat de wijkcommissie bij de gemeente wil aanvragen. Het oude toestel is namelijk aardig versleten. Voor de kleintjes is er een springkussen.

Voor al deze activiteiten heeft ‘t Drievierde een bijdrage gekregen van het Oranjefonds. En voor de jeu-de-boule-baan zijn inmiddels verschillende sponsors gevonden. Maar omdat niet alles kan worden bekostigd is de inmiddels bekende lege flessenactie gehouden.