John F Kenndygroep maakt zich op voor gouden jubileum

WELBERG – ‘De beste ideeën worden op het laatste moment geboren, dus kun je ook maar beter overal wat later aan beginnen, dan bereik je sneller resultaat’. Dit zal iedereen die ooit bij de John F. Kennedy Groep betrokken is geweest vast en zeker bekend in de oren klinken.

Het mag daarom geen verrassing heten dat de voorbereidingen van de reünie ter ere van het 50-jarig bestaan nogal laat op gang zijn gekomen, zo laat de organisatie weten.

Enige tijd geleden ging er al wel een oproepje de deur uit en werd ook een e-mailadres aangemaakt, zodat (oud-)leden zich konden aanmelden, dat bleek echter  toch niet voldoende om iedereen te bereiken.

Waarbij aangetekend dat zich ondertussen toch al zo’n 100 belangstellenden hebben aangemeld. In de afgelopen vijftig jaar zijn naar schatting vier- tot vijfhonderd jongens lid geweest van de groep, vernoemd naar oud-president John F. Kennedy van Amerika. Hij werd in het oprichtingsjaar van de vereniging vermoord.

Inmiddels is er achter de schermen het nodige werk verzet om van de reünie op 5 oktober een groot succes te maken. Wie erbij wil zijn, kan zich niet alleen opgeven via jfkennedygroepreunie@gmail.com, maar ook via een speciale Facebook-pagina (jfkennedygroep reunie), het postadres Wouwsestraat 59, 4651 DW in Steenbergen en per sms of Whatsapp op telefoonnummer 06-53214887.

Leuke bijkomstigheid van de Facebook-pagina is volgens de organisatie dat er veel oude verhalen en foto’s uit vroeger jaren op worden geplaatst, waardoor er als het ware reeds een digitale reünie ontstaat en mensen elkaar ‘terugvinden’.

De daadwerkelijke reünie wordt op zaterdag 5 oktober vanaf 14.00 uur gehouden in en om de eigen barak van de groep, achter gemeenschapshuis De Vaert op de Welberg.