John Bijlsma van jubilerend Visio Vireo Tuinen: “Wij zorgen al twintig jaar voor puur tuingeluk”

STEENBERGEN – Visio Vireo bestaat twintig jaar. Eigenaar John Bijlsma is trots op zijn team en vooral ook op de vele klanten waarvoor ze tuinaanleg en tuinonderhoud mogen verzorgen. “Onze doelstelling is om echt tuingeluk te brengen. En gezien de vele positieve reacties lukt dat”.

“Tuinen zijn al mijn hele leven mijn grote hobby. In een tuin vind ik ontspanning, plezier en geluk”, zegt John Bijlsma, “En 20 jaar nadat ik begon als zelfstandig ondernemer is dat nog steeds zo. Visio Vireo Tuinen is voor mij veel meer dan mijn ‘werk’. Het is nog steeds dat ik het liefste doe. Ik begon zelfstandig, inmiddels zijn we met een team van 12 mensen. Ons doel is nog altijd hetzelfde: mooie tuinen maken en verzorgen en het gevoel van tuingeluk delen met onze klanten.”

‘Kijk op groen’

De naam Visio Vireo is Latijn voor ‘Kijk op groen’. Het refereert aan de bijzondere kijk die Bijlsma altijd heeft gehad. “Ik werkte als docent tuinaanleg en -onderhoud, maar kon mijn ambitie niet kwijt in die functie. Ik wilde de lat hoger leggen dan dat ik om mij heen zag bij collega’s, ik wil niets minder dan topkwaliteit leveren. Daarom zijn we ook aangesloten bij Dutch Quality Gardens, een vereniging van bedrijven met hetzelfde doel. Wij zijn er van overtuigd dat een mooiere wereld begint in eigen tuin, zeker als je tuin je eigen karakter en smaak weerspiegelt. Dat is waar wij al twee decennia voor zorgen.”

Deskundig team

In die afgelopen jaren heeft John Bijlsma een deskundig en betrokken team om zich heen verzameld waar hij trots op is. “Ons team kent weinig verloop, dat maakt me erg blij. Ik vind het belangrijk om onze medewerkers zoveel mogelijk kansen en zekerheid te bieden. Dat betaalt zich terug in vaklieden die met hun kennis en passie een stempel op het bedrijf drukken en hun meerwaarde elke dag bewijzen”.

Mooie acties in het jubileumjaar

Een 20-jarig jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Visio Vireo betrekt haar klanten bij de feestelijkheden. “Wat we precies gaan doen maken we later duidelijk, maar er komen sowieso enkele mooie acties aan. Onze klanten staan absoluut centraal in ons jubileumjaar”, zegt Bijlsma, “zonder hen waren we niet zover gekomen.”

Toekomst

Tuingeluk delen en verspreiden blijft ook in de toekomst de missie van Visio Vireo Tuinen. Wat dat betreft verandert er de komende jaren dus niets. Toch heeft ondernemer John Bijlsma een visie die hij de komende jaren nog graag realiteit zou maken.
“De tijd voor tuingeluk is nú”, zegt hij, “maar we moeten ook vooruit kijken. Ik wil dat toekomstige generaties ook nog tuingeluk kunnen ervaren. Daar blijven we de komende jaren aan werken, door binnen de ‘Tuingeluk-formule’ te streven naar de juiste mix tussen groen en verharding. Duurzaam is daarbij een belangrijk uitgangspunt.