Joachim van der Weegen mogelijk docent van het jaar

STEENBERGEN – “Hoor net van collega's dat ik genomineerd ben voor ‘beste docent van de Hogeschool Rotterdam 2017’. Ben er stil van, vereerd door, blij om en stiekem toch ook wel trots op dat ik genomineerd ben”, zo liet Joachim van der Weegen uit de Oudlandsestraat dinsdagochtend op zijn facebookpagina weten. En hij heeft reden om ‘ook wel trots te zijn’, want genomineerd worden uit ruim 2000 vakdocenten is immers een hele eer.

Ieder jaar wordt op Hogeschool Rotterdam (HR) deze verkiezing gehouden. Daarbij worden de opleidingscommissies van alle opleidingen benaderd met het verzoek hun favoriete docent(en) te nomineren. Dat gebeurt via speciale criteria – 18 in totaal – waarbij studenten moesten aangeven hoe ze over de kwaliteit van gekozen docent denken. Zaken als passie voor het vak, hoge kwaliteit van lessen en extra’s die door de docent worden geboden bovenop de reguliere lesstof, krijgen daarbij een beoordeling.

23 genomineerden uit 2100 docenten

Hogeschool Rotterdam heeft meer dan 2100 docenten. Hieruit is een 23 tal toppers genomineerd, waaronder dus Joachim van de Weegen. Volgende week wordt bekend wie de titel in de wacht sleept. De winnaar dingt vervolgens mee naar de landelijke titel, een wedstrijd die wordt georganiseerd door het Interstedelijk StudentenOverleg.

Stimulerend

Joachim van der Weegen wacht de verkiezing rustig af. “Het is alleen al fantastisch dat de studenten zo positief hebben beoordeeld. Dat stimuleert enorm. Het was al een hele eer om door de vakopleiding ergotherapie geselecteerd te worden als beste docent. Dat streelt, maar tegelijk denk ik dat we er met zijn allen aan werken om de kwaliteit hoog te houden. Dat ik dan wordt gekozen tot beste docent is wel erg veel eer. Wel is het zo dat ik veel bezig ben met innovatie en met het inspireren van studenten. Ik heb vanwege mijn praktijkervaring als zelfstandig ondernemer (Ergotherapie Rotterdam – red.) veel aandacht voor ondernemende vakken. En ik heb met veel plezier mijn inzet gestoken in het oprichten van de studievereniging. Het is geweldig om te zien hoe studenten zich hier extra door ontwikkelen”.