Jeugdtitel voor Björn Ossenblok bij Tafeltennis Club Steenbergen

STEENBERGEN – Tevreden keek voorzitter Paul Kil terug aan het einde van de clubkampioenschappen jeugd bij T.C.S. Hij constateerde dat de onderlinge verschillen bij de jeugd erg klein zijn en dat dit zorgde voor een mooie en zeker spannende strijd. Het aantal vijfsetters was dan ook groter dan verwacht, maar doordat alles op rolletjes liep kon het tijdschema precies gehandhaafd worden.

Gestart werd met driekampen; hierbij werden de spelers in groepjes van drie ingedeeld en afhankelijk van hun prestatie kwamen ze hierna in de winnaars- of verliezersronde terecht. Björn Ossenblok startte sterk, won al zijn sets en plaatste zich zo voor de finaleronde. Tygo van de Par had hierin meer werk, maar via een vijfsetter slaagde hij daar ook in. Jens Bijl en Abel Kraak leverden daarna een spannende strijd om de laatste finaleplaats, Jens won die door drie sets met 11-9 op zijn naam te zetten.

In de finalepoule slaagde hij er daarna niet meer in tot winst te komen en moest hij met een derde plaats genoegen nemen. Zeer spannend verliep het duel om de titel tussen Björn en Tygo. Ook hier viel pas in de vijfde set de beslissing. Na 8-11, 7-11, 11-6 en 11-9 slaagde Björn Ossenblok er in om met 11-6 de nieuwe clubkampioen te worden.

In de B-klasse was de strijd iets minder spannend. Ondanks fel verzet moest Jelle Kraak met de derde plaats genoegen nemen. Broer Abel slaagde er in om David Voerman in de finale te verslaan. Dee cijfers 11-8, 14-12 en 16-14 geven echter duidelijk aan dat het verschil erg klein was.

Bij de prijsuitreiking merkte de voorzitter op erg tevreden te zijn over het spel en gaf hij allen ook een compliment voor de sportieve sfeer waarin alle wedstrijden gespeeld waren.

van de TCS correspondent