Jeugdspelers SC Welberg genieten van hun voetbaldag

WELBERG – De velden op Sportpark ’t Zandbaantje werden afgelopen zaterdag ouderwets druk bespeeld. Voor de jeugdleden van SC Welberg was er een voetbaldag met clinic georganiseerd. In deze coronatijd met de daarbij horende beperkende maatregelen blijft het een uitdaging om leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. De jeugdleden van SC Welberg trainen vanaf oktober vorig jaar alleen maar. Onderling is het wel mogelijk om tussen teams van de vereniging oefenwedstrijden te spelen. Dit heeft de afgelopen periode al meermaals tot leuke wedstrijden geleid. Maar het is dan toch niet voor het ‘echie’. 

Om de sleur van enkel te mogen trainen te doorbreken werd er door het Jeugdbestuur van SC Welberg in samenwerking met Voetbalschool Wouw afgelopen zaterdag een leuke voetbaldag voor alle jeugdleden van de club georganiseerd. Dat er behoefte was aan zo’n dergelijke activiteit bleek wel uit het overweldigende aantal inschrijvingen. Ruim 75 jeugdspelers/speelsters melden zich aan voor de voetbalclinic die met een lunch volledig verzorgd was.

Spelvormen en partijtjes

Onder een voorzichtig waterig zonnetje kwamen de spelers en speelsters rond 10:00 uur het sc Welberg sportpark op waar de enthousiaste trainers van Voetbalschool Wouw hen al op stonden te wachten. Met de deelnemers werden groepjes gevormd, waarbij iedereen zoveel als mogelijk met zijn of haar leeftijdsgenoten ingedeeld werd. De voetbaldag stond vooral in het teken van veel verschillende spelvormen en onderlinge partijtjes. Het programma en de oefeningen werden door de deelnemers zichtbaar met veel enthousiasme ontvangen en uitgevoerd.

Genieten

Tussen de middag, genoten de spelers van een gezamenlijke lunch, geserveerd op het terras bij de kantine, coronaproof verzorgd en geregeld door de kantinebeheerders van SC Welberg.
Na de pauze en de laatste oefeningen werd de dag afgesloten met onderlinge partijtjes, iets wat helaas in competitieverband niet of nog niet mogelijk is. De kinderen genoten er zichtbaar van, het geleerde werd in de praktijk gebracht, en door de trainers van de voetbalschool werd enthousiast gecoacht en mee gevoetbald.

Na afloop kregen alle deelnemers aan de voetbaldag nog een mooie medaille mee als herinnering. Door Voetbalschool Wouw werd Simon Markestein – speler van JO12-1 – uitgeroepen tot meest talentvolle speler van de dag. Simon kreeg hiervoor een bokaal die hij mee naar huis mocht nemen, daar was hij zichtbaar zeer trots op!

Complimenten

De complimenten voor het organiseren van deze geslaagde voetbaldag gaan uit naar het Jeugdbestuur van SC Welberg. In deze coronatijd is het juist belangrijk om activiteiten voor de jeugdleden te organiseren nu er voor hen zo weinig mogelijk is, daar zijn ze bij Sc Welberg wel van overtuigd.

Na de zomer?

Iedereen kijkt reikhalzend uit naar het moment dat er weer competitiewedstrijden gespeeld mogen worden. Met een beetje geluk kan dit na de zomervakantie weer. Immers is er niks mooiers om met gezonde fanatisme te sporten en een voetbalwedstrijd te spelen!

[ door Jesse de Decker ]

Beelden bij dit artikel