Jeugdkoor ‘Teens’ opgericht. Meer aanmeldingen zijn welkom

STEENBERGEN – “Al jaren lopen we in het Steenbergse Culturele leven aan tegen het feit dat we merken dat kinderen graag zingen maar dat er geen jeugdkoor is in Steenbergen. In mijn hoedanigheid als muziekdocent krijg ik vaak de vraag van ouders. Zo ook nadat ik met veel enthousiaste kinderen mocht zingen tijdens de Liberation Tour op het Kerkplein. Sasso Montanari heeft samen met koordirigent Pieter-Jan van den Berg deze uitdaging opgepakt. Op 7 februari vindt de eerste repetitie plaats van jeugdkoor ‘Teens’, vertelt Claudia de Groen.

“Het koor zal iedere vrijdagmiddag repeteren van 16.15 tot 17.15 op basisschool Maria Regina die met de oprichting van dit koor ook een wens in vervulling ziet gaan. De school vroeg immers twee jaar geleden de muziekimpuls subsidie aan met als ambitie om naast het schoolorkest ook een koor te vormen. Om meer kinderen van deze vorm van muziek maken te laten genieten zullen de repetities na schooltijd plaatsvinden en mogen kinderen vanaf groep 6 tot 15 jaar uit heel Steenbergen deelnemen”.
De flyer die is verspreid heeft inmiddels al een aantal aanmeldingen opgeleverd. Meer informatie over het nieuwe jeugdkoor is te vinden op kamerkoor-sassomontanari.nl. Kinderen die zich willen aanmelden kunnen dat doen door een mailberichtje met contactgegevens te sturen naar: jeugdkoorteens@kamerkoor-sassomontanari.nl.

Foto: onder leiding van Claudia de Groen zong een gelegenheid kinderkoor enthousiast tijdens de herdenking die ter gelegenheid van 75-jaar bevrijding en de Libaration Tour op het Kerkplein in oktober vorig jaar werd gehouden.