Jeugdgevolg Voss-ol genoot van de safaritochten

Nieuw-Vossemeer (Vosse-ol) – Ze hebben het beregezellig gehad, safaritochten om nooit te vergeten, zo vinden Prinsesje Iris, Jeugdnarreke Thymen, Pliessiemanneke Qwynn en Boerinneke Elyse. Nadat ze met Vosse-ol op safari zijn geweest, blikt het viertal even terug.

Prinsesje Iris Zwagemaker (10) vond haar rol ‘heel erg leuk’, ook al ervaarde ze haar pak als een beetje ingewikkeld. “Het was leuk om van de wagen iedereen onder te mogen gooien met confetti. De kindermiddag was super, maar eigenlijk vond ik dat ook van al het andere. Ik kreeg ook leuke reacties. Bijvoorbeeld van vriendinnen, die steeds riepen en gilden als ze mij zagen. Het moeilijkste vond ik het om zo rustig te blijven tijdens het tonpraten. Iedereen was ook heel druk en stilzitten kunnen wij niet zo goed”.

Kabaolmakend Narreke

Ook jeugdnarreke Thymen ter Horst (10) heeft zich uitstekend vermaakt. Hij genoot van zijn rol: “Het was een perfecte rol om veel leut te maken”. Het leuke aan carnaval op het Vosse-ol vindt Thymen dat “het er altijd gezellig is. We maken plezier en hebben leut met elkaar. Zowel jong als oud”. De leukste reactie die de kleine nar kreeg was tijdens het tonpraoten: “Ze zeiden goed gedaan! Jij bent het tonpraotende en kabaolmakende narreke”. En of hij volgend jaar weer carnaval gaat vieren: “Tuurlijk, daar word je nooit te oud voor”.

Helaas voorbij

Boerinneke Elyse van Tilburg (11) genoot enorm van de ritten op de carnavalswagen met het hele jeugdgevolg. “En we hebben alle dagen enorm veel lol gehad”. Vooral ook van het samen optrekken met boer Joene heeft het boerinneke genoten. Het moeilijkste van de afgelopen dagen vond ze de ‘onttroning’. “Want toen was het leuke en gezellige carnaval met het gevolg en jeugdgevolg voorbij”.

De derde keer gelukt

Tot slot Pliessiemanneke Qwynn Clarijs (12). Ook hij heeft genoten van de Safari op Vosse-ol. “Het leuke aan carnaval vind ik het feestvieren en daarnaast ook de optocht. Voor mij was de verkiezing tot Pliessiemanneke helemaal super. Het is na twee eerdere pogingen de derde keer dan toch gelukt. Iedereen was ook blij voor me en ik nog het meest. Ik kan niet zeggen wat ik het allerleukste vond, want het was allemaal super leuk. Het moeilijkste om te doen vond ik sommige stukjes in het carnavalslied”. Ook Qwynn zit volgend jaar niet meer in het jeugdgevolg, maar carnaval gaat hij vast en zeker vieren.