Jeugd weet van toeten en blazen

STEENBERGEN – Dankzij het project ‘Samen Muziek Maken Geblazen’ van de Hi 5 Stichting Jeugd en Muziek weten de kinderen uit de groepen 5 van de lokale basisscholen nu echt van toeten en blazen.

Gistermiddag werd de muzikale lesperiode afgesloten met een speciaal programma in de theaterzaal van ’t Cromwiel. Onder leiding van dirigent Luc van Gaans trad daar een gelegenheidsorkest op van de verschillende muziekverenigingen uit de gemeente, die verenigd zijn in Hi5.

De liedjes klonken de leerlingen bekend in de oren en zij zongen dan ook fanatiek mee. Met hun ‘schudinstrumenten’ mochten de kinderen bij één van de nummers ook echt samen muziek maken.

Tot besluit werd er een muziekkwis gehouden, die werd gewonnen door De Regenboog uit Dinteloord. Bij het ‘Ren je rot’-spel gaven zij de meeste goede antwoorden op een tiental vragen over de lesstof. De spanning was groot, want de verschillen waren klein.

Doorslaggevend was de laatste vraag die presentator Jan Doggen stelde: ‘Hoe noem je iemand die alles voor een orkest regelt?’ Het juiste antwoord luidde concertmeester. 

Foto’s John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl