Jeugd Sc Welberg vermaakt zich prima tijdens jeugdvoetbaltoernooi

WELBERG – Normaal gezien sluiten de jeugdspelers van Welberg het jaar traditioneel af met een zaalvoetbaltoernooi in ’t Cromwiel, dit was echter vanwege de geldende coronamaatregelen helaas niet mogelijk. De activiteitencommissie van Sc Welberg liet zich echter niet door de maatregelen uit het veld slaan en organiseerde alsnog een leuke activiteit voor de jeugdleden.

Afgelopen vrijdag was er daardoor eindelijk weer eens wat actie te zien op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat. De activiteitencommissie organiseerde een voetbaltoernooi voor alle jeugdleden. Die kwamen verdeeld over de dag in actie.

Het voetballen gemist

Het toernooi werd gestart met de allerjongste voetballertjes. Zij kwamen dolenthousiast het veld oprennen, een prachtig gezicht! Zij lieten duidelijk merken het voetballen de afgelopen weken gemist te hebben. Nadat iedereen ingedeeld was in kleine teams werd een aantal korte wedstrijdjes gespeeld.

De allerjongsten verlieten het sportpark daarna met een heerlijke lekkernij waarna zij plaatsmaakten voor de meidenteams. Ook deze werden ingedeeld in kleine teams en werkten een toernooitje af.
Later op de dag waren ook de oudere jeugdteams aan de beurt en tot slot speelden de JO18 teams een wedstrijd tegen elkaar.
Door het initiatief van de activiteitencommissie werd de kerstvakantie van de jeugd toch nog met een leuke en sportieve activiteit afgesloten.

Trainingen weer van start


Vanaf deze week zijn ook coronamaatregelen omtrent het trainen voor de jeugd iets versoepeld. Er kan nu tot 20:00 uur s ’avonds getraind worden, waardoor het voor hen weer mogelijk is het veld op te gaan. Met wat passen en meten kan ieder jeugdteam van Sc Welberg eenmaal door de week trainen en ook op zaterdag en zondag is er voor de teams een mogelijkheid om het veld op te gaan.
Helaas is het voor de senioren nog afwachten wanneer zij in groepsverband weer aan de slag mogen. Hopelijk maakt het kabinet dit weekeinde versoepelingen voor de sportsector bekend, zodat er ook voor hen meer mogelijk wordt.

[ door Jesse de Decker ]