Jeugd maakt kennis met politieke arena

STEENBERGEN – Een biologisch moestuintje, een kookplein en toeristische borden langs de nieuwe A4. Dat zijn de plannen die worden uitgevoerd als het aan de leerlingen uit groep 8 van de basisscholen Maria Regina (Steenbergen), Merijntje (Nieuw-Vossemeer) en De Groen van Prinstererschool (Dinteloord) ligt. Zij kwamen gisteren tijdens het jeugddebat in de raadszaal van het gemeentehuis tot een gezamenlijk compromis.

Met dergelijke debatten willen de raadsleden van de Gemeente Steenbergen de jeugd kennis laten maken met de politiek. Door ze onder begeleiding van hun leerkrachten te laten nadenken over een voorstel met voor- en tegenargumenten, konden ze in de raadszaal in discussie met leerlingen van de andere basisscholen. Dit gebeurde onder voorzitterschap van burgemeester Joseph Vos en begeleiding van lokale politici.

De beker voor beste debater van alle deelnemers, werd gewonnen Lola Tuinenburg van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer. Haar reactie op de vergadering: ,,Het is echt heel cool om zo tegenover de burgemeester te zitten, met een microfoon voor je neus!’’