Jeugd centraal tijdens Steenbergse Wielerweekend

STEENBERGEN – Bij de 70ste Wielerronde van Steenbergen, die zaterdag 6 en zondag 7 april wordt verreden, draait het hoofdzakelijk om de jeugd.

In verband met de planning van het weekend heeft Oud-Gastel voorrang gekregen als het gaat om de categorie voor elite/belofte-renners. Stichting Wielercomité Steenbergen concentreert zich zodoende volledig op de jonge garde, maar ook is er weer een speciale wedstrijd voor mindervalide coureurs. Evenals vorig jaar komt de opbrengst van het wielerweekend ten goede aan het Fonds Gehandicaptensport.

Het programma begint zaterdagmiddag om 14.00 uur met de Rabobank Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar die geen KNWU-licentie bezitten. Aansluitend komen de mindervalide wielrenners in actie en vervolgens is het de beurt aan de nieuwelingen en junioren meisjes en de nieuwelingen bij de jongens, met in koers onder anderen Jesper Keller uit Nieuw-Vossemeer en Tom Welten uit Kruisland.

Zondag om 10.00 uur gaat het wielerfestijn verder met wedstrijden voor de jeugdcategorieën 1 tot en met 7, met als plaatselijke deelnemers de broertjes Melroy en Ryco Krebbeks, Emmelie de Kok, Mathijs de Kok, Evi Jongenelen en Sanne Jongenelen. Terug van weggeweest is tot slot de categorie jongens junioren, waarvoor het startschot om 15.15 uur klinkt. Van dit peloton maakt Steenbergenaar Tom Jansen deel uit.

Plaats van handeling is bedrijventerrein Reinierpolder I, start en finish zijn in de Mosquitostraat. Zaterdag van 13.30 tot 19.30 uur en zondag van 8.30 tot 18.00 uur zijn  de Van Andelstraat, Mosquitostraat, Zilverhoek, Prins Reinierstraat en de Van Bronkhorststraat afgesloten voor doorgaand verkeer.