Jeroen Weerdenburg, fractievoorzitter CDA

[ Inwoners van de gemeente Steenbergen geven hun persoonlijke reactie op de coronacrisis die onze gemeenschap treft ].

“Het is duidelijk dat de maatregelen rond het coronavirus een enorme impact hebben. Voor wat onze gemeenteraad betreft ligt ook alles stil. We komen niet bij elkaar. Samenkomen is namelijk geen optie, wij hebben tenslotte ook een voorbeeldfunctie. Onze gemeenschap is zwaar getroffen. Het is een zeer serieus virus dat we wellicht aanvankelijk wat onderschat hebben. Nu moeten we alles doen wat in ons vermogen ligt om onze burgers te helpen”.
Jeroen Weerdenburg noemt naast het bedrijfsleven ook de verenigingen. “Die missen inkomsten. Daar mogen ze niet aan ten onder gaan. Dat geldt ook voor de prachtige gemeenschapshuizen die we in onze gemeente hebben”.
Wel vindt Weerdenburg dat er goed moet worden gekeken naar aanvullende maatregelen, naast die waar de landelijke overheid en de provincie mee komen. “De overheid komt met een noodpakket. De uitvoering daarvan laat echter nog even op zich wachten. Daarom sta ik achter het idee om gemeentelijke belastingen uit te stellen om zo de lastendruk even weg te halen. Het is nu aan de gemeenteraad om te beslissen welke lokale maatregelen worden genomen”.