Jan Kellerbal informatief, informeel en gezellig

NIEUW-VOSSEMEER – “Heel leerzaam en interessant om eens wat te horen over de geschiedenis van het Carnaval. Na afloop heb ik hier leuke reacties over mogen horen”. Voorzitter Giscard van Tilburg is enthousiast over de lezing van Frank Timmers voorafgaand aan het Jan Kellerbal dat zaterdagavond in dorpsherberg De Sterke Duvel werd gehouden.

Voor de Vosse-ollers was het een leerzaam begin van een gezellige feestavond, waar zo’n 120 leutvierders op af kwamen. Na de opname van tal van wetenswaardigheden was het tijd voor opname van een dorstlessend glaasje en mede door de inspanningen van dj Christ Antonissen werd het een als vanouds gezellige avond. “Het Jan Kellerbal is onze start van het Carnaval op Vosse-ol. Gewoon gezellig”, vertelt organisator Giscard. Hij kijkt er met plezier op terug en uit de positieve reacties die ontvangen werden van de bezoekers, wordt dat gedeeld.

BC d'Oogte

Zondagmiddag was het de beurt aan BC d'Oogte om een feestje te bouwen. Dat gebeurde in het bouwkot, dat voor deze gelegenheid helemaal feestklaar was gemaakt. Hier werden de feestvierders ook voorzien van een hapje en vooral ook een natje en zorgden de Vosseblaozers, T'oonladders Zat en dweilband 'Nog Eentje' voor de juiste sfeer. Buiten kon de carnavalswagen worden bewonderd waaraan het bouwteam van BC d'Oogte maanden heeft gewerkt.

Foto’s: Niek Perdaems ©2018