Jaarmarkt toch nog goed op gang gekomen

STEENBERGEN – Nadat de weergoden zich gisteren van hun slechtste kant hadden laten zien en de eerste dag van de Jaarmarkt zodoende nagenoeg helemaal verregende, kwam de publieke belangstelling vanmiddag alsnog op gang.

Toen het eenmaal droog werd en zelfs de zon begon de schijnen, stroomde het Steenbergse centrum lekker vol met mensen, die gezellig langs de vele kraampjes struinden, leuke koopjes scoorden, zich tegoed deden aan allerlei lekkernijen, en genoten van het uiteenlopende entertainment dat zich op de verschillende podia voltrok. Ook konden zij o.a. terecht in de Gummaruskerk voor de expositie van Kunstforum en op de Westdam voor het Beachsoccertoernooi, waar zo'n 250 kinderen aan meedoen.

,,Het weer heb je helaas niet in de hand en als het zo slecht is, blijven de bezoekers weg,’’ stelde Bram Achterberg van de Jaarmarkt-werkgroep van Retail Platform Steenbergen en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Steenbergen.

Tot zijn opluchting zag ook hij het vanmiddag opklaren en dat gold uiteraard eveneens voor alle deelnemende marktkooplieden en verenigingen. Die hoeven niet te wanhopen, want afgaand op buienradar zullen er van het weekeinde nog wel wat druppels vallen, maar vanavond en morgen belooft het toch grotendeels droog te blijven.