Jaarmarkt Kruisland vernieuwd en uitgebreid

KRUISLAND – Meer dan tachtig kramen met uiteenlopende koopwaren, standwerkers, verenigingen en oude ambachten staan zondag van 11.00 tot 17.00 uur opgesteld in hartje Kruisland, waar dan de jaarlijkse, maar vernieuwde en uitgebreide(re) Jaarmarkt wordt gehouden.

Nieuw is onder meer dat de braderie zich ook uitstrekt tot in de Graaf Engelbrechtstraat, tot aan dorpshuis Siemburg, waar Zo Kinderopvang activiteiten ontplooit voor de kinderen. Ook nieuw is de aparte kinderstraat, met een vrijmarkt en meerdere attracties voor de jeugd. Aan het nodige entertainment heeft de organisatie eveneens gedacht. Op het plein voor het gemeenschapshuis verzorgen o.a. het Kruislandse koor Gossi Nokki en lokale gelegenheidsbands live muziek.

Ter hoogte van de Grote Tiende neemt de KPJ Kruisland de muzikale omlijsting voor z’n rekening en daar staat ook een rodeostier. Op de Markt tekenen traditiegetrouw De Commerce en Calypso Entertainment voor het vertier, met vanaf 15.00 uur een optreden van het Duo Eigenwijs. Het feestprogramma duurt hier voort tot ’s avonds tien uur.

’s Zondags kunnen liefhebbers ook weer meedoen aan een Oldtimer Bromfietsrit, een toertocht over zo’n 100 kilometer. Verzamelen om 10.00 uur, vertrek om 11.00 uur en omstreeks 15.00 uur wordt iedereen weer terecht verwacht op de Markt, waar de brommers tentoongesteld kunnen worden. Deelname gratis en op eigen risico.

Wie nog een kraam of staanplaats wil huren op de Jaarmarkt kan voor nadere informatie terecht op www.ansjaevents.nl of www.facebook.com/jaarmarktkruisland

Tijdens de Jaarmarkt is ook ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel geopend (entree 1,50 euro p.p., donateurs gratis). Hier vindt onder meer een speciale expositie van zo’n vijftig model-stoommachines plaats.