Jaar lang gratis bloemen gewonnen

STEENBERGEN – Mariska Otto kan er nu alleen nog maar van dromen om misschien ooit zelf Hollands Beste Bloemstylist te worden. De hoofdprijs die het televisieprogramma dit seizoen beschikbaar stelde, heeft de 19-jarige Steenbergse in ieder geval al te pakken: een jaar lang gratis bloemen.

Naar aanleiding van de tv-reclames over het nieuwe seizoen van Hollands Beste Bloemstylist konden de kijkers, per mail, reageren op een prijsvraag. Mariska deed dat in september al. Zij gaf toen het antwoord op de vraag wie het nieuwe jurylid zou worden (de van tv bekende tuinman Rob Verlinden) en dat bleek uiteindelijk dus goed voor de hoofdprijs, die gisteravond bij Bonton Bloemsierkunst in Steenbergen aan Mariska werd uitgereikt door bloemist Ton Heijnsdijk.

Namens zijn brancheorganisatie Mijn Bloemist (Vereniging Bloemist Winkeliers) mag hij Mariska om de twee weken, dus 26 keer een boeket t.w.v. 25 euro aanbieden. Een fleurige prijs, die helemaal goed terechtkomt, als je weet dat de winnares op het Prinsentuin College in Breda de opleiding ‘management bloem & design’ volgt. Mariska zit nu in het derde jaar van de vierjarige studie.

Hollands Beste Bloemstylist worden, dat zou voor haar op dit moment te hoog gegrepen zijn, stelt de jonge Steenbergse, die echter al wel van kinds af aan droomt van een eigen bloemisterij.