Ja, ik stem in de gemeente Steenbergen!

Naam: Jannie Jansen

Leeftijd: 71

Woonplaats: Nieuw-Vossemeer

Beroep: Vrijheidsgenieter

Hobby’s: Vroeger heb ik veel gedaan voor de Dorpsraad van Nieuw-Vossemeer. Tegenwoordig zit ik nog in het bestuur van dorpshuis De Vossenburcht en ben ik lid van de Stichting Vrienden Vosmeerse Molens. Verder doe ik vooral dingen die ik leuk vind zoals schilderen, fietsen, wandelen en sjoelen.

Waarom gaat u stemmen?

Je hebt stemrecht dus daar moet je gebruik van maken.

Heeft u het stemmen van huis uit meegekregen?

Ja, al waren mijn ouders niet zo fanatiek. Bij mijn man Peter wel. Die komt uit een echt rood nest. Zelf hebben we onze kinderen altijd meegegeven dat stemmen belangrijk is. Op verkiezingsdagen gingen we na het eten altijd met z’n vieren naar het stembureau. Ik denk dat ze nog steeds wel stemmen.

Wat speelt voor u mee bij het bepalen van uw stemkeuze?

Ik ben me nu nog aan het oriënteren. Sinds ik niet meer in de dorpsraad zit, merk ik dat ik niet meer zo betrokken ben bij de politiek. Bij het bepalen van mijn keuze kijk ik niet naar de partijen. Dat vind ik onzin. Ik kies een persoon waarvan ik vind dat hij of zij echt iets betekend heeft. Dat hoeft niet persé voor mijn eigen dorp te zijn maar voor de hele gemeente. Ik vind ook eigenlijk dat we bij de Gemeenteraadsverkiezingen drie stemmen uit moeten kunnen brengen.

Wat is uw advies aan de toekomstige gemeenteraad?

De raad zou veel meer samen moeten werken. Dat ‘eigen partijtje eerst’ en elkaar vliegen afvangen vind ik verschrikkelijk. Zorg nou eerst eens dat je er samen aan uit bent voordat je een besluit neemt. Wat dat betreft functioneren de dorpsraden veel beter. Die betrekken de mensen uit het dorp er echt bij.

Stel: De gemeente Steenbergen probeert met de campagne ‘Heel Steenbergen Stemt’ de kiezer naar de stembus te trekken en vraagt of u een oproep aan het grote publiek wilt doen. Hoe zou die klinken?

Het maakt niet uit op wie je stemt, maar ga stemmen!