Inwoners kunnen meedenken over inrichting stadspark

STEENBERGEN – In nog twee komende meepraat-sessies en via een online vragenformulier kunnen inwoners meedenken over de inrichting van het stadspark. Vervolgens wordt met de verzamelde ideeën een richting gekozen en een voorstel uitgewerkt.

Er zijn al vier meepraat-sessies geweest en de laatste twee staan gepland op vrijdag 21 augustus (13:00 – 15:00 uur) en maandag 24 augustus (13:00 – 15:00 uur). Wie mee wil denken maar op genoemde tijdstippen geen gelegenheid heeft is een vragenformulier opgesteld dat afgelopen maandag online kwam te staan. Het formulier is te vinden op de speciale site: steenbergen.ikpraatmee.nl.

Al jaren op de agenda

De reacties via dit formulier vormen een aanvulling op de ideeën die tijdens de meepraat-sessies worden opgehaald.
Eind juli ‘plantte’ wethouder Wilma Baartmans in het park een ideeënboom waar belangstellenden eveneens hun ideeën kwijt kunnen. En voor de meepraat-sessies zijn sfeerbeelden verzameld die een eerste idee geven van denkrichtingen. Daaronder zijn ook wat alledaagse voorbeelden zoals een levend schaakbord, een openluchttheater en ruimte waar kinderen kunnen spelen en ravotten. Maar er kwamen reeds andere ideeën en er zullen er nog heel wat volgen.

Spijkers met koppen

De opknap van het stadspark staat al enige jaren op de agenda. Wethouder Baartmans wil er nu vaart achter zetten en spijkers met koppen gaan slaan. En dat zullen de lokale politieke partijen die achter een opknap staan ongetwijfeld toejuichen.