“Invulling Reinierpolder III begint ‘smoel’ te krijgen”

STEENBERGEN – Afgelopen woensdag is in het gemeentehuis van Steenbergen de verkoopakte van één van de 18 nieuwe bouwkavels op Industrieterrein Reinierpolder III ondertekend. Het nieuwe bedrijventerrein sluit aan op Reinierpolder I, ten oosten van de Zeelandweg-Oost. De twee handtekeningen onderaan de akte werden geplaatst door wethouder Economische Zaken Marijke Vos en Taco Verplanke, directeur bij Progam B.V..

Op initiatief van projectontwikkelaar Progam zal op de 100m2 van het aangekochte bouwkavel in september van start worden gegaan met de realisatie van bedrijfsverzamelgebouw “Reinierpark”. De 10 bedrijfsunits van het verzamelgebouw bieden huisvestingsmogelijkheden aan de kleine(re) ondernemer.  In nauwe samenwerking met Helmig Makelaardij streeft Progam ernaar om het object in februari op te kunnen leveren.

Voorzien in basisbehoeften kleine(re) ondernemer

“Omdat het grootste deel van ondernemend Nederland zich, qua omvang, onderaan in de piramide bevindt, is Progam van mening hier als projectontwikkelaar op in te moeten spelen”, aldus Taco Verplanke. “Het aardige van objecten als deze is dat je ze kunt vergelijken met eengezinswoningen. Iedere unit heeft zijn eigen identiteit en – beheersgebied (meterkast, water- en elektra aansluitingen, parkeerplaatsen, etc). Er hoeft dus niets gedeeld te worden met de buren en dat gegeven valt altijd wel goed bij ons Nederlanders”.

Aanvankelijk zou het startsein voor de bouw gegeven worden bij de verkoop van 7 units. “Dit aantal hebben wij naar beneden toe bijgesteld. Ondanks het feit dat er op dit moment (slechts) vier units zijn verkocht, stemt de belangstelling die getoond wordt en de gesprekken die gevoerd worden met potentiële gebruikers, ons dermate positief dat wij hebben besloten om vanaf september met de bouw van start te gaan.” 

Tipje van de sluier

Zonder de namen van huidige de kopers al prijs te geven, wil Verplanke wel vast verklappen dat het vier lokale bedrijven betreft; een timmerbedrijf, een schildersbedrijf en een meubelmaker, respectievelijk afkomstig uit Steenbergen-stad, Tholen, Nieuw-Vossemeer en Prinsenbeek. 

Veel potentie

Van de in totaal 18 bouwkavels, zijn er (inclusief deze) inmiddels 6,5 verkocht en zijn er drie onder optie. Met ‘Reinierpark’ als enige verzamelgebouw op het nieuwe bedrijventerrein, zullen de overige 17 kavels solitair worden verkocht. Namens de gemeente zegt wethouder Vos enorm blij te zijn met alle voorspoedige ontwikkelingen: “De infrastructuur is klaar en de invulling van Reinierpolder III gaat ‘smoel’ krijgen. Naast de positieve impact op het gebied van werkgelegenheid, zal de realisatie van dit mooie verzamelgebouw eveneens een grote bijdrage gaan leveren aan een aantrekkelijk en bruisend industrieterrein. In combinatie met de zeer gunstige ligging, direct aan de A4, heeft Reinierpolder III veel potentie.”

Meer informatie over de nog beschikbare bouwkavels is te vinden op: helmigmakelaardij.nl.

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl