Investeerder John Auperle: “Nieuw-Vossemeer is een ongeslepen diamant”

NIEUW-VOSSEMEER – Maurice Remery stelt namens Gewoon Lokaal! artikel 40 vragen aan het college over ontwikkelingen die in Nieuw-Vossemeer plaatsvinden. “De ontwikkelingen worden steeds concreter en dit geeft bij de burgers van Vosmeer enerzijds veel enthousiasme als anderzijds ook potentiële bezorgdheid”, aldus Remery. Hij wil van het college weten wie er achter de ontwikkelingen zit. En dat zijn er nogal wat. Camping Mattenburg, Sunclasspark, het voormalige zwembad en De Dorpsherberg in Nieuw-Vossemeer.

Steenbergse Courant had contact met investeerder John Auperle. Hij geeft aan inmiddels eigenaar te zijn van 60 van de 80 woningen op het Sunclass-park en vertelt hoe dat zo gekomen is. “Ik heb destijds het pand opgekocht dat was afgebrand in de Grote Kerkstraat in Steenbergen waar een shoarmazaak in gevestigd was. Dit wilde ik verbouwen, maar dat liep aanvankelijk niet zoals bedoeld. Ik kreeg in deze periode ruzie met de burgemeester – die begrijpelijk ook – wilde dat er schot in de verbouwing kwam. Vervolgens kreeg ik aan de ene kant te maken met een opgelegde bouwstop vanwege technische berekeningen die opnieuw moesten en aan de andere kant met dwangsommen vanuit de burgemeester. Inmiddels is het pand gereed, nadat ik er fors in heb geïnvesteerd. Het is een top pand geworden, met prachtige appartementen, een lift en een dakterras. Overigens wacht ik nog steeds op een telefoontje van de burgemeester om me te complimenteren met het fraaie resultaat. Dat is tot op heden uitgebleven en dat steekt me wel”, vertelt Auperle.

Sunclasspark

Hij vervolgt zijn verhaal: “Vervolgens belandde ik in Nieuw-Vossemeer. Daar hoorde ik van de problemen met het Sunclasspark en de eigenaar van huisjes daar wilde er wel van af. Uiteindelijk hebben we – mijn twee zoons en ik – in een periode van drie maanden 60 van de 80 woningen weten te kopen. We knappen het park prachtig op en er is nu een strak beleid, waardoor er geen sprake meer is van problemen”.

Camping

“Ondertussen viel mijn oog op de camping en De Praeter. Ik ging in gesprek met de eigenaresse en binnen een uur waren we rond. Voor de Praeter hebben we nu een huurder, op de camping hebben we bewoners die zelf weg wilden uitgekocht. Zonder dwang hoor, wie wil blijven zitten kan dat rustig. We zorgen voor een upgrade van de camping, vernieuwen huisjes of slopen ze. En dat gaat ook gebeuren met wat er in de toekomst vrijkomt”.

Dorpsherberg

In gesprek met de dorpsraad van Nieuw-Vossemeer – waar we frequent contact mee hebben – hoorden we van de Dorpsherberg. Die bleef leeg staan en ook dat pand hebben we gekocht. Een bevriende relatie is beginnend aannemer en die gaat er vijf starters appartementen in realiseren.

Zwembad

Het vroegere natuurbad willen we het liefst behouden als zwembad. Een idee is om er een combinatie van zwembad en Tiny Houses te realiseren. Dat heeft nu onze voorkeur.

Diamant

“Ik vind Nieuw-Vossemeer een prachtig dorp. Het is in mijn ogen een ongeslepen diamant. Met grote mogelijkheden”, stelt John Auperle. Hij vertelt desgevraagd iets over zijn achtergrond. Hij is woonachtig in Oude Tonge. Daar groot geworden in de bloemenhandel. “Met mijn 52 ben ik gestopt, al hebben we daar nog steeds een flink bedrijf. Samen met mijn twee zoons ontwikkel ik nu hier zaken bij Nieuw-Vossemeer”.

[ Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]