Intocht Sint Nicolaas in alle Steenbergse kernen

STEENBERGEN – Na veel wild geraas is de discussie over Zwarte Piet in aanmerkelijke rustiger vaarwater terechtgekomen en kijken met name alle kinderen weer reikhalzend uit naar de komst van Sint Nicolaas. In de gemeente Steenbergen zet de goedheiligman, zoals gebruikelijk, eerst in De Heen voet aan wal.

Dat gebeurt om precies te zijn op zaterdag 16 november. Verzamelen om 14.00 uur bij gemeenschapshuis De Stelle, waar vandaan het onder muzikale begeleiding van BenD’1 naar de haven gaat. Daar arriveren de Sint en zijn Pieten uiteraard per boot, vervolgens maakt hij  per cabrio een rondrit over het dorp en aansluitend is er een kindermiddag in De Stelle, met het toneelstuk ‘De Pepernotenboom’.

Nieuw-Vossemeer

Dit vrolijke spektakel wordt ook zondagmiddag 17 november opgevoerd in het Nieuw-Vossemeerse gemeenschapshuis De Vossenburcht, nadat Sinterklaas is ingehaald bij de werkhaven. Verzamelen voor deze intocht om 12.50 uur op het parkeerterrein aan de Nieuw-Vossemeersedijk, van daaruit gaat harmonie Semper Crescendo voorop.

Steenbergen

Diezelfde middag maakt de Sint zijn opwachting in Steenbergen, waar hij om 13.00 uur de oude fabriekshaven achter Albert Heijn en De Lindenburgh binnen komt gevaren, met wel zes boten boordevol cadeautjes. Burgemeester Saskia Bolten zal hem officieel welkom heten. Na de traditionele rondrit, volgt in ’t Cromwiel – van 14.00 tot 17.00 uur – een grote kindermiddag met tal van artiesten-Pieten.

Kruisland

Ook op zondag 17 november staat de intocht van Sint Nicolaas in Kruisland gepland, waar hij volgens goede gewoonte aanmeert bij de Commissaris Den Hartogbrug. Dweilband Workus Dicht en harmonie Sint Caecilia nemen de muzikale omlijsting voor hun rekening tijdens de ontvangst en de rondgang over het dorp, die eindigt bij gemeenschapshuis Siemburg, waar om 15.00 uur de kindermiddag begint.

Dinteloord

Het weekend daarop doet Sinterklaas Dinteloord en Welberg aan. In Dinteloord op zaterdag 23 november, aankomst om 14.30 uur in de oude havenkom van het dorp, met muziek van de plaatselijke harmonie Volharding. In het Dorpshuis verzorgen de dames van Conflatti later de kindermiddag.

Welberg

Zondag 24 november is Welberg aan de beurt: verzamelen om 12.45 uur in de Hoogstraat, nabij het nieuwe sportpark van SC Welberg. De Sint maakt hier in een koets zijn jaarlijkse rondrit, onder begeleiding van een  Pietenband, waarna in gemeenschapshuis De Vaert ‘De Pepernotenboom’ ten tonele wordt gebracht.