Internationale vrouwendag, voor vrouwen door vrouwen.

WELBERG – De zaal zat vrijdagavond vol. Vol lachende, babbelende en bezige dames. Massaal hadden ze de uitnodiging om Internationale Vrouwendag te vieren geaccepteerd. Samen genoten ze van een vijftal workshops, gegeven door lokale, vrouwelijke ondernemers.

Voor vrouwen, door vrouwen

Het is een drukte van belang in de Vaert. De leden van ‘Vrouwenvannu’ blijken het initiatief van het bestuur om een bijeenkomst in het kader van de Internationale vrouwendag wel te waarderen. Joke Engels, secretaris van de afdeling Steenbergen is er verrast door. “Het is voor ons de eerste keer dat we dit doen.” licht ze de reden van de bijeenkomst toe. “In eerste instantie was het de bedoeling een openbare bijeenkomst te houden, maar we kregen daar helaas geen subsidie voor. Daarom besloten we een ledenbijeenkomst te houden. Voor vrouwen, door vrouwen. Dat het zo’n succes zou worden hadden we niet verwacht. Heerlijk om te zien hoe iedereen geniet.”

Vijf vrouwelijke ondernemers, vier workshops en één modeshow

De opzet is eenvoudig. Er is een aantal vrouwelijke ondernemers benaderd om mede invulling te geven aan de avond. Vijf enthousiaste ondernemers zijn aan de slag gegaan om de dames een leerzame, maar vooral ook gezellige avond te bezorgen. In vier groepen verdeeld gingen ze aan de slag. Aan een lange tafel werd onder leiding van Jolanda van Jolanda’s Boeket een bloementaartje gemaakt. Enkele dames wisten hier wel raad mee. “Iedereen neemt een mooi bloemstukje mee naar huis.” beloofde Jolanda tot opluchting van enkele dames met minder groene vingers. Aan de volgende tafel werden cup cakes versierd. Brenda Dijkshoorn van Heavens Food had het er maar druk mee.  “Wat is boter crème? Moet ik het marsepein met de deegroller uitrollen? Zomaar enkel vragen die ze met gemak beantwoordde tussen alle bedrijvigheid in. De deegrollers gingen van hand tot hand, versieringen werden doorgegeven en er werd regelmatig geproefd van alle zoete lekkernijen. Bij de wissel naar een volgende workshop kregen alle dames een doosje. ”Hier kunt u de cup cakes in doen, dan kunnen ze veilig mee naar huis” legde Brenda uit. “De cup cakes in een doosje? Ik heb ze allang op!” reageerde één van de dames lachend tot hilariteit van de rest. Aan de tafel van Schoonheidsinstituut Jasmijn was het rustiger. De dames kregen uitleg over de opbouw van de huid, en hoe rimpels ontstaan omdat het “cement” afbrokkelt. Om de huid te activeren ging iedereen aan de slag. Een ‘cupping massage” zou hiertegen uitkomst bieden. Vlijtig volgden de dames de instructies op en ze waren het er over eens. Je huid voelt heerlijk aan na de massage.

Kwamen die blozende wangen door de massage of was het toch dat glaasje wijn?

De laatste workshop werd gegeven door de dames van Gall&Gall Achterberg. Er werd uitleg gegeven over verschillende wijnen. De dames gingen proeven en konden een vragenformulier invullen. Diverse witte en rode wijnen passeerden de revue. De glaasjes gingen vaak leeg en om de een of andere reden werd er ook steeds harder gelachen en werden de blosjes op de wangen roder. Voor de vijfde ondernemer, Tof &Trendy was het een uitdaging een workshop te geven. Maar zij hadden vijf dames bereid gevonden medewerking te geven aan een modeshow. Janny, Mies, Rita, Dimphy en Coby waren gekleed in de nieuwste trends voor 2019. Ze liepen door de zaal alsof ze nooit anders gedaan hadden. Er werd gevoeld aan stoffen, bewonderend gekeken naar de kleding en uitbundig geklapt op de muziek. De Internationale vrouwendag werd uitbundig gevierd. Op naar volgend jaar.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl