Intermezzo met Monique de Groot: “Op een podium in Ahoy staan is top, maar iets voor iemand betekenen is toch specialer”

STEENBERGEN – Over het algemeen ontmoet degene die zegt een dansend elfje in de Efteling te zijn, opgetrokken wenkbrauwen en een meewarige blik. Wanneer dit uit de mond van Monique de Groot (26) komt, is er echter geen woord aan gelogen. De Steenbergse gaat onder normale omstandigheden namelijk dansend door het leven. Onder meer in het nationale sprookjesparadijs, maar ook op de planken van grote musicalshows bij onze zuiderburen. Plaatselijk kennen we haar als de oprichtster van dansschool Sjappoo met optredens bij de jaarconcerten van Volharding, carnavalsoptochten en de jaarmarkt. Covid-19 hangt bijna letterlijk als een blok aan het been van de energieke en ambitieuze jonge vrouw. Zoals de elfjes van Fabiola iedere nacht uitkijken naar het moment dat hun waterlelie zich ontvouwt, zo kijkt Monique uit naar het moment dat het doek weer op mag. Tot die tijd danst zij online in een oneindige wereld zonder grenzen die toch veel te beperkt is voor de dromen van Monique.


In de editie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 26 februari staat hierover een uitgebreid artikel met alle informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Beelden bij dit artikel