Intentieverklaring Cruijslandse Kreken ondertekend

STEENBERGEN – Vier Agrariërs hebben op donderdag 15 november hun handtekening gezet onder een intentieverklaring om gezamenlijk 2,2 kilometer ecologische verbindingszones te realiseren.

Doel is om in de toekomst minder waterschade te krijgen. De samenwerkingspartners willen het projectgebied klimaatbestendig en ‘waterrobuust’ inrichten. Dat betekent meer ruimte voor water en biodiversiteit. De ecologische verbindingszones worden door de boeren zelf op eigen grond gerealiseerd. Om alle maatregelen in het project uit te voeren moet nog zo’n anderhalve kilometer aan natuurlijke oevers worden ingericht. De samenwerkingspartners zijn hierover nog in gesprek met betreffende agrariërs. “Om het doel te halen hebben we elkaar nodig. Ik hoop op het ‘buurman-effect’, waarbij buren elkaars voorbeeld volgen”, benadrukt Jan-Willem de Weert, een van de betrokken boeren.

Wie meer wil weten over de ‘Gebiedsontwikkeling Waterpoort’ vindt informatie op www.waterpoortwerkt.nl/projecten.

Foto: in april werden handtekeningen gezet voor de tweede fase van het project Cruijslandse Kreken. (archieffoto Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl)