Instrument ophalen in de drive thru

STEENBERGEN – Het parkeerterrein van zwembad de Meermin leek donderdagavond wel een beetje op een drive thru van McDonalds. Alleen werden er geen hamburgers door het autoraampje aangegeven, maar muziekinstrumenten. Volharding had deze creatieve oplossing bedacht om de instrumenten te kunnen uitreiken aan de kinderen die meedoen met Spelenderwijs. 

Normaal gesproken is het een licht chaotische bedoening in ’t Cromwiel met kinderen die staan te dringen om hun trompet, dwarsfluit of trommel te ontvangen. Om duidelijke coronaredenen was dat dit jaar niet mogelijk. Maar bij muziekvereniging Volharding laten ze zich niet kisten. Dat bleek al bij de wervingscampagne van Spelenderwijs, toen er met promotiefilmpjes is gewerkt om groep 5-leerlingen te enthousiasmeren. “We mochten wel instrumenten in de klas demonsteren, maar de kinderen mochten ze zelf niet uitproberen. Desondanks hebben 21 kinderen zich aangemeld voor Spelenderwijs, waar we heel blij mee zijn in deze bijzondere tijd”, vertelt Claudia de Groen.

Gelukkig een blauwe dwarsfluit

En de ouders en kinderen zijn inmiddels wel wat gewend in deze tijd van aanpassingen en maatregelen. De jonge muzikanten in spe pakten vol verwachting hun koffer of tas aan. Voor de 8-jarige Charlie van Jaarsveld was het extra spannend. Hij had voor dwarsfluit gekozen, maar zat niet te wachten op zo’n roze exemplaar wat de meeste meisjes krijgen. Groot was zijn blijdschap toen de koffer openging: een blauwe dwarsfluit. “Precies wat ik wilde.”

De nieuwe lichting Spelenderwijs-leerlingen krijgt in kleine groepjes les tegen een sterk gereduceerd tarief. En het is voor ze te hopen dat de coronamaatregelen over drie weken weer versoepeld worden, want na de herfstvakantie mogen ze mee gaan spelen in het schoolorkest van hun eigen school. “Maar als dat nog niet kan, gaan we daar gewoon weer wat anders creatiefs op verzinnen”, aldus Claudia de Groen.  

Door: Nicole van de Donk