Inschrijven voor 2de editie zomeravondvoetbal

STEENBERGEN – Voetbalteams kunnen zich vanaf heden weer inschrijven voor de tweede editie van het Autoschade Van Gils Zomeravondvoetbal-toernooi, dat van woensdag 1 juni tot en met vrijdag 22 juli wordt gespeeld bij vv Steenbergen, op het sportpark aan de Seringenlaan.

De organisatie gaat aan de hand van de inschrijvingen proberen alle deelnemers zo goed mogelijk naar sterkte in te delen, in poules van zeven of acht teams, zodat het voor iedereen boven alles leuk is om mee te doen. Gezien de vele positieve reacties op de vorige jaargang van het toernooi, bestaat de kans dat er zelfs een extra competitie haalbaar moet zijn. Zeker nu het Nederlands elftal zich niet heeft geplaatst voor het EK in Frankrijk, valt er dan op voetbalgebied in Steenbergen toch genoeg te beleven in de vroege zomer van 2016.

Derde helft

Teams moeten minimaal uit tien en maximaal uit vijftien spelers bestaan. Het staat de deelnemers vrij om zich aan te melden onder de naam van een sponsor, die het inschrijfgeld van 100 euro voor z’n rekening neemt, of zelf de kosten te voldoen. De inkomsten worden door vv Steenbergen gebruikt om o.a. scheidsrechters, wedstrijdballen, hesjes (in het geval van tenues die te veel op elkaar lijken) te regelen. Daarnaast stelt de club de kleedkamers beschikbaar, alsook de kantine voor de zogenoemde derde helft.

Aparte damespoule

De spelopzet blijft hetzelfde, wat betekent dat er met teams van 7 tegen 7 wordt gespeeld in wedstrijden van twee keer een half uur, op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 18.45 en 22.05 uur. De buitenspelregel is niet van toepassing bij het zomeravondvoetbal en tackels zijn niet toegestaan. Voor de dames komt een aparte poule, waarvan de wedstrijden zich wekelijks op donderdagavond afspelen.

Het inschrijfformulier voor het toernooi is te vinden op www.vvsteenbergen.nl