Innogy reageert fel richting Steenbergs college b en w

Innogy heeft een schriftelijke verklaring uitgedaan waarin de energiemaatschappij onder andere forse beschuldigingen uit richting het Steenbergs college. Dit vanwege de ontwikkelingen rond de windmolens die het bedrijf graag bij Dinteloord plaatst.

Volgens Innogy speelt het college een toneelspel en zijn de plannen om een project te ontwikkelen met windmolens van 150 meter hoog, maar een wassen neus. “Het college weet al tijden dat plannen met windturbines met die hoogte geen rendabel project opleveren”, zo stelt woordvoerder Jorrit de Jong van Innogy.

Verder wordt er in de verklaring gesuggereerd dat het college onbetrouwbaar is omdat een brief van Green Trust bewust uit het dossier is gelaten. “In deze brief van Green Trust aan het college staat dat Green Trust onderschrijft dat plannen met 6 of 7 windturbines van 150 meter niet rendabel zijn. Deze informatie, die Green Trust in een brief aan de gemeente nog eens heeft onderstreept, lijkt gisteren bewust achtergehouden te zijn door het college.

Nu willen het college en Green Trust toch in een dergelijk onrendabel plan stappen. En ondertussen gaat Green Trust ook een ander plan met turbines van 180 meter ontwikkelen, omdat zij weet dat turbines van 150 meter niet rendabel zijn.
Het college negeert met haar initiatief de omwonenden, de grondeigenaar en de omgeving”, zo stelt Innogy.