Inloopspreekuur Sociaal Team Dinteloord officieel geopend

DINTELOORD – Sociaal werker Tonnie Joxhorst en kerncoördinator Dinteloord Sigrid Noordijk hadden gezamenlijk het genoegen om het inloopspreekuur dat het Sociaal Team Dinteloord houdt officieel te openen. Dit spreekuur wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis tussen 13:00 en 14:00 uur. Wekelijks is het kernteam Dinteloord hier aanwezig tussen 14:00 en 15:00 uur.

Het Sociaal Team bestaat uit een kleine twintigtal medewerkers. Het zijn professionals die kennis en ervaring hebben op het gebied van zorg en welzijn, jeugd en gezin, taal en wonen. Daarnaast wordt samengewerkt met tal van andere organisaties, waarvan vertegenwoordigers regelmatig bij het team aansluiten.

Wanneer gezocht wordt naar een oplossing

“Wij zijn er voor iedereen, jong en oud, ongeacht sociale achtergrond of beperking. Wie zaken tegenkomt waarvoor op dat moment even geen oplossing is, kan bij ons terecht. Bijvoorbeeld wanneer iemand ouder wordt en niet meer voor zichzelf kan zorgen. Maar ook wie te maken krijgt met chronische ziekte of beperking, een baan verliest of schulden heeft. Kortom iedereen die hulp nodig heeft of behoefte heeft aan advies of iemand die meedenkt”, zo verwoordt Tonnie Joxhorst de doelstelling van het spreekuur. “Wanneer wij geen antwoord hebben, zorgen wij ervoor dat de betrokkene op de juiste weg terecht komt via het professionele netwerk in Dinteloord”.
Het volgende inloopspreekuur van het Sociaal Team Dinteloord is op donderdag 2 december, tussen 13:00 en 14:00 uur.
Wie vragen heeft over het inloopspreekuur kan bellen met Iris de Korte: 06-40246354 (jeugd- en jongerenwerk/algemene vragen) en met Tonnie Joxhorst: 06-40962414 (volwassen- en ouderenwerk/algemene vragen).