Inloopavond over herinrichting N259

STEENBERGEN – Als gevolg van de A4 zijn de functie en het gebruik van de N259 tussen Dinteloord en Klutsdorp aanzienlijk veranderd. De gemeente Steenbergen is daarom voornemens heel de weg opnieuw in te richten. Op welke manier dat gaat gebeuren, wordt dinsdag 17 november besproken met alle belangstellende inwoners, die hierover dan hun mening kunnen geven.

Op verzoek van de gemeente heeft Adviesbureau Kragten ter voorbereiding op de inloopavond drie plannen gemaakt voor de herinrichting van de N259, waarbij het in alle gevallen mogelijk is om te kiezen voor de sloop of juist behoud van het viaduct ter hoogte van de Wipstraat in Steenbergen. Met als hamvraag: wat zijn voor- en nadelen hiervan, zowel verkeerstechnisch als financieel?

Andere belangrijke aandachtspunten die sowieso aan de orde worden gesteld zijn een fietsverbinding tussen de twee rotondes, de maximaal toegestane snelheid op de rondweg om Steenbergen, het opheffen van het verbod voor landbouwverkeer, het toegankelijker maken van de carpoolplaats bij de Watertorenweg en uitbreiding van de fiets-parkeervoorzieningen bij de bushaltes, t.b.v. lijn 310.

De bijeenkomst wordt dinsdag 17 november gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Wie voorafgaand aan de inloopavond al vragen heeft over dit onderwerp, kan hiervoor terecht bij Bert van Drunen van de gemeente, tel. 14 0167, e-mail b.vandrunen@gemeente-steenbergen.nl