Inhaalrace Door Dik & Dun

STEENBERGEN – Nadat twee lopers afgelopen nacht het spoor onverhoopt bijster raakten, moest het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun vandaag aan een ware inhaalrace beginnen om de opgelopen achterstand goed te maken. Wat volgende was een spannende dag, want de kans leek te bestaan dat het jubilerende team niet op tijd zou kunnen finishen.

Een vroegtijdig einde van de 20ste Roparun van Door Dik & Dun is inmiddels gelukkig niet meer aan de orde. Uit alle macht hebben de lopers en de fietsers vandaag, stukje bij beetje, weer tijd teruggewonnen op hun schema.

Hoewel het nog moeilijk precies valt te zeggen, arriveert het team maandagochtend op z’n vroegst om 10.00 uur in Steenbergen, maar dat kan dus ook nog later worden. Bij de laatste ‘meting’ omstreeks tien over half elf zondagavond, was er ruim 300 van de bijna 520 kilometer afgelegd.

Iets voor half twaalf hadden de leden van de Stonemountain Runners ruim 340 kilometer achter de rug, zij lopen iets voor op hun vooraf verwachte gemiddelde snelheid van 12,5 kilometer per uur en mede omdat zij zaterdagavond zo’n 70 minuten eerder van start gingen in Parijs dan Door Dik & Dun, zullen de Stonemountain Runners ook eerder in Steenbergen passeren.

Ook zij houden, met de tweede nacht op komst, nog een slag om de arm. De doorkomst staat vooralsnog tussen 9.00 en 10.00 uur maandagmorgen gepland, zo laat het team vanuit België desgevraagd weten, met de mededeling ‘iedereen gaat goed, de spirit is optimaal en de gezelligheid ook’.

De Werkgroep Doorkomst Roparun heeft vandaag, met de hulp van de nodige vrijwilligers, alle voorbereidingen getroffen om alle Roparunners een warm welkom te bieden. Zo zijn er, vanwege het thema ‘Walk of fame’ felgele sterren op straat aangebracht en ligt de rode loper ook al klaar. De eerste teams worden vanaf vijf uur verwacht.