Informatieavond over veilig uitgaan voor ouders van tieners

STEENBERGEN – Verslavingszorginstelling Novadic-Kentron, het Centrum voor Jeugd en Gezin Steenbergen en de gemeente Steenbergen verzorgen dinsdag 26 november onder de noemer ‘Happy Hours voor Happy Ouders’ een informatieavond – met workshops en een interactieve theatershow – over veilig uitgaan.

Het project is bedoeld om ouders van tieners kennis te laten met het uitgaansleven van hun kinderen, zodat zij weten wat zich zoal afspeelt tijdens het stappen en welke maatregelen er bestaan om het cafébezoek voor iedereen gezellig én veilig te laten verlopen.

Hiertoe behoren bijvoorbeeld het deurbeleid en de huisregels van de plaatselijke horeca en de afspraken die zij hebben gemaakt met gemeente en politie, onder meer ten aanzien van stappers die – binnen of buiten – de orde verstoren.

Directe aanleiding voor ‘Happy Hours’, waarvan Novadic-Kentron en het Centrum voor Jeugd en Gezin de initiatiefnemers zijn, is de leeftijdverhoging naar 18 jaar die op 1 januari ingaat met betrekking tot de verkoop van alcohol aan jongeren.

Buddha’s, Studio 54 en de Babbelaar, alle drie gevestigd op de Markt, zijn als horecagelegenheden bij het project betrokken.

In deze cafés vinden dinsdagavond dan ook de workshops plaats. Aanvangstijd is 19.30 uur. De belangstellenden worden in drie groepen verdeeld en krijgen door middel van een roulatiesysteem twee workshops/presentaties voorgeschoteld en één keer een ludiek getinte theatershow, die de ouders aan het nadenken zet over het alcoholgebruik van hun pubers en hoe zij daarop kunnen reageren.

Aanmelden voor ‘Happy Hours’ kan tot uiterlijk 21 november via http://www.happyouders.nl