Informatieavond over regionaal zonnepanelenproject

STEENBERGEN – In het Steenbergse gemeentehuis wordt donderdag 22 augustus een voorlichtingsbijeenkomst gehouden voor particulieren en bedrijven over het regionale zonnepanelenproject , dat minstens 1000 huishoudens en ondernemingen over de streep zou moeten trekken om een zonne-energiesysteem aan te schaffen.

Het zonnepanelenproject is een initiatief van de Regio West-Brabant, een samenwerkingsverband van twintig gemeenten, waaronder Steenbergen.

Zij beschouwen het project – dat in de tweede helft van deze maand van start gaat onder de noemer 'Benut je ZON' –  als hét alternatief voor het wegvallen van landelijke subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen.

Uit de aanbesteding van het project is het Schaijkse bedrijf Sun & Wind energy solutions' naar voren gekomen als partner voor de levering en de installatie van de zonnepanelen.
Bij de keuze voor dit bedrijf heeft de regio vooral gelet op een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen een zo scherp mogelijke prijs, waarbij de klant bovendien zoveel mogelijk wordt ontzorgd.

De samenwerking wordt maandag 19 augustus officieel bekrachtigd in Etten-Leur, waarna 'Benut je ZON' onder meer met scholenacties, eindejaarsacties, informatiebijeenkomsten en reclamespotjes op tv onder de aandacht van het publiek zal worden gebracht.

Belangstellenden kunnen zich donderdag 22 augustus vanaf 19.00 uur nader laten informeren tijdens een voorlichtingsavond in het gemeentehuis van Steenbergen.