Indrukwekkend afscheid van Mike van Opdorp

STEENBERGEN – Op het viaduct bij Heerle stond aan het begin van de middag een vrachtwagentrekker met daarop een witte kist. Er omheen stonden tientallen familieleden en vrienden van Mike van Opdorp, de 21-jarige Steenbergenaar die vorige week om het leven kwam bij een ernstig verkeersongeval. Onder hem door reden tientallen van zijn collega’s die met hun luchthoorns en sirenes Mike een laatste groet brachten. Een indrukwekkend en onwerkelijk beeld, maar vooral een beeld waarvan niemand wilde dat het werkelijkheid was.

Een colonne vrachtwagens, dat was voor Mike wel zo’n beetje het mooiste dat er bestond. Vrienden en collega’s bundelden hun krachten en organiseerden in de dagen na zijn overlijden een erestoet. Een oproep via social media bleef niet onbeantwoord. Tachtig chauffeurs sloten met hun trekker aan in de erehaag die zich vanmorgen vormde .

Na een indrukwekkende uitvaartplechtigheid op het terrein van Van Leeuwen vertrok de colonne via de A4 voor Mike’s laatste rit. Op veel plekken langs de route en op alle viaducten verzamelden zich mensen die de jongeman hun eer betuigden. Bij de afslag Heerle zwaaide Mike af om plaats te nemen bovenop het viaduct, omringd door familie en vrienden. De grote colonne reed een afslag verder, keerde en reed terug richting Mike. Eén voor één kwamen de chauffeurs bij het viaduct voor een laatste groet: “Dag Mike, dag maatje.”

Door Dasja Abresch

Beelden bij dit artikel