Inbrekers roven Vata Moda leeg

STEENBERGEN – Tot grote ontzetting van eigenaar Roel van Kaam en zijn medewerkers hebben inbrekers vannacht dameskledingwinkel Vata Moda zo goed als helemaal leeggeroofd. Er zijn wel camerabeelden van de kraak, maar daarop zijn de daders niet herkenbaar te zien. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

De inbraak vond afgelopen nacht om 5.00 uur plaats. Uit de camerabeelden blijkt dat een kwartier eerder ook al, toen nog tevergeefs, geprobeerd werd om de voordeur van de zaak in de Kaaistraat te ontzetten. Even later lukte dat dus wel, waarna de vijf daders binnen enkele minuten nagenoeg alle kledingstukken van de rekken gristen en in hun witte bestelbus laadden.

Schade

,,Er hing voor zo’n twintigduizend euro (inkoopwaarde) aan kleding,’’ aldus Van Kaam. ,,Bij winkel die een hoger kledingsegment verkopen hadden ze wel voor anderhalve tot twee ton hun slag kunnen slaan, daarom vind ik het eigenlijk best vreemd dat ze hier zijn geweest.’’ De luxe uitstraling van Vata Moda én het feit dat er nog geen rolluik voor de winkel hing, heeft hierbij naar zijn idee vermoedelijk een rol gespeeld. ,,Dat stond hoog op ons lijstje, maar we hebben net een dure verbouwing achter de rug, dus het was er nog niet van gekomen.’’

Kenteken gezien?

Van Kaam hoorde in de loop van de ochtend dat er kleerhangers uit zijn zaak op straat lagen. ,,Dan weet je genoeg,’’ vertelt hij. ,,Hopelijk zijn er mensen die iets hebben gehoord of gezien, zoals het kenteken van de bestelbus.’’ Getuigen worden verzocht de politie te bellen op 0900-8844.

Hoewel aangeslagen, beseft de ondernemer dat hij verder moet. ,,We blijven vandaag hoe dan ook dicht, maar willen zo snel het kan weer open gaan.’’