Inbraakgolfje in Steenbergen

STEENBERGEN – Op vijf adressen in Steenbergen is afgelopen nacht geprobeerd in te breken. Bij twee huizen, aan de Kruitweg en de Burgemeester Van Loonstraat, wisten de onbekende daders ook echt binnen te dringen. Voor zover op dit moment bekend is er hoofdzakelijk sprake van braakschade.

Omstreeks half vier werden bewoners van de Jacob van Grimmesteijnstraat wakker van geluiden waaruit zij de aanwezigheid van ongenode gasten afleidden. Door lawaai te maken en het licht aan te doen, sloegen de inbrekers op de vlucht. De gealarmeerde politie ontdekte bij buurtonderzoek een openstaande poort en achterdeur bij een woning aan de Kruitweg. Vanwege een afgesloten tussendeur, slaagden de daders ook op dit adres niet in hun opzet.

Bij een ander huis aan de Kruitweg hadden zij wel ‘succes’, daar werd een portemonnee met een klein geldbedrag erin buitgemaakt. De portemonnee is later teruggevonden aan de Middenwal. Ook in de Burgemeester Van Loonstraat was het raak, over de eventuele buit bij deze inbraak kunnen nog geen mededelingen worden gedaan.

In de Wouwsestraat en op de Zuidwal werden pogingen ondernomen om de achterdeur open te breken, in beide gevallen lukte dit niet.